Újév-köszöntő – ne hagyd ki az idei gálaműsort a Müpában!

Idén nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre az Újév-köszöntő a Müpában. Dallal, muzsikával, tánccal várják az érdeklődőket!

Ünnepi műsorunk mottója a „Téged Isten, dicsérünk” ének huszonegyedik, ma különösen időszerű sora: „Szabadítsd meg, Uram, néped, / Áldd meg a te örökséged!”

E sor kiválasztásával folytatni, elmélyíteni, teljessé tenni kívánjuk a Te Deum címet viselő tavalyi gálaműsor üzenetét: a Kárpát-medencei magyarság egységét, valamint a velünk élő népekkel és szomszédjainkkal megélt kölcsönös tisztelet Bartók által megfogalmazott monumentális gondolatát.

Az ünnepkör egyetemességét klasszikus zenei műsorszámokkal és több generáció jelenlétével is hangsúlyozó koncerten a talán ismerős programelemek sajátosan mély értelmezését az istengyermek születésének misztériuma és az újrakezdés reményét adó újév kínálja, annak megjelenítése, hogy a teremtés művében társakká válhattunk. A világ és emberi létünk értelmét keresve eligazodást, örök érvényű válaszokat talán csak a művészetek nyelvén – kiváltképp dallal, tánccal, muzsikával, és rítusokba, szertartásokba való bevonódásunk révén – adhatunk. A 2015-ben indult Újév-köszöntők sorának nyolcadik gálaműsorán erre kívánunk lehetőséget adni az előadók és a közönség számára egyaránt.

Újév-köszöntő a Müpában:

  • Időpont: 2023. január 6., péntek, 19:30
  • Helyszín: Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
  • Szerkesztő: Eredics Gábor
  • Rendező: Mihályi Gábor

Címlapról ajánljuk

További cikkek