Müpa karácsony – Készítsd el Delov Jávor dobos, ütőhangszeres kedvenc ünnepi ételét

A Müpa kifaggatta fellépő művészeit, mi a kedvenc karácsonyi fogásuk, az izgalmas recepteket pedig most nálunk is megtaláljátok. Készítsétek el az ünnepekre ajánlásaikat!

A karácsony hangulatát nekem a kuglóf hozza meg, mégpedig az egészségesebb változata. Ha az alaprecept valakinek nem elég ünnepi, akkor ne sajnálja érzés szerint feldobni fahéjjal, mézeskalács-fűszerkeverékkel, diódarabkákkal vagy mazsolával "– meséli Delov Jávor dobos ütőhangszeres.

Müpa karácsony: Készítsd el Delov Jávor dobos, ütőhangszeres kedvencét

Kíméletes kuglóf

Hozzávalók:

100 g teljes kiőrlésű búzaliszt
150 g fehér tönkölyliszt
½ csomag sütőpor
csipet só
4 tojás
180 g cukor (vagy annak megfelelő édesítőszer)
100 ml tej
100 ml növényi olaj (például kókuszzsír megolvasztva)
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 db kezeletlen (bio) narancs reszelt héja
mandula- vagy whiskylikőr

A lisztet összekeverem a sütőporral és a sóval. A tojásfehérjét kemény habbá verem. A tojássárgáját habosra keverem a cukorral (vagy édesítőszerrel), majd hozzáadom a tejet és az olajat, aztán beleszitálom a lisztet. Óvatosan kevergetve eloszlatom benne a tojásfehérjéből készített habot.

Kíméletes kuglóf (a kép illusztráció)

A kuglófformát kivajazom és beszórom liszttel, majd beleöntöm a tészta felét. A másik fél tésztában eldolgozom a kakaót, majd a formába öntöm, és késsel kicsit elkeverem a kétféle tésztát.

175 fokra előmelegített sütőben nagyjából 50 perc alatt készre sütöm.

Keress még több receptet művészektől a MÜPA oldalán!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek