Most kezdődik a Pálinkafesztivál!

Ma kezdődik a Budavári Pálinkafesztivál! Idén először láthatjátok a szuperprémium minőségű, Pink Panter gyémántként őrzött Márton és Lányai kristályüveges Crystallumját. (x)

Ősbemutatók

A Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon kordonnal körbevett őrzött display-ben mutatják be a piacon jelenleg elérhető legmagasabb minőségű és árú szuperprémium pálinkát, a Márton és Lányai kristályüveges Crystallumját. A fesztivál vendégpárlata idén a gin, sztárfellépők az Anna and The Barbies, a Vad Fruttik és Szabó Balázs Bandája.

Együnk-igyunk

Több mint négyszázféle párlattal, a pálinkák mellett kolbászokkal és egyéb kézműves húskészítményekkel, három nap alatt rengeteg koncerttel, vezetett pálinkatúrákkal, pálinkaházasítási programmal, pálinkás édességekkel, gin különlegességekkel, szakmai beszélgetésekkel, és TukTuk járatokkal várja a kulináris élményekre vágyó közönséget az október első hétvégéjén megrendezett Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál.

Több szakmai program

A két legfontosabb hagyományos magyar vidéki életmódot szimbolizáló termékről elnevezett rendezvényen a kiváló minőségű pálinkák bemutatása és a koncertek mellett ezúttal jóval nagyobb hangsúlyt kapnak a szakmai programok és a pálinka-gasztronómia, így azok számára is remek időtöltésnek ígérkezik a három napos fesztivál, akik a kóstoláson túlmutatóan is érdeklődnek a pálinkafogyasztás kultúrája és a kulisszák mögött zajló varázslat iránt. Idén huszonegy pálinkaház képviseli a pálinkafőzés mesterségének legjobbjait, a kiállítók között megtalálhatóak a legkülönlegesebb szuperprémium pálinkákat és párlatokat előállító manufaktúrák is. A fesztiválon hagyományosan egy-egy vendégpárlat is terítékre kerül, amelyet közelebbről is megismerhetnek az érdeklődők: ezúttal a gin különlegességek kerülnek középpontba.

Maros Róbert főszervező ajánlása:

„A pálinka a magyar kultúra része, a magyar gasztronómia egyik legfőbb értéke, és ahogy más kulturális értékeket, illik ismerni. Amellett, hogy idén nagy hangsúlyt fektettünk rá, hogy minél színesebb és színvonalasabb zenei produkciókat és előadókat hívjunk meg fellépőnek, a programokat úgy állítottuk össze, hogy a szórakozás mellett korosztálytól és a pálinkához kapcsolódó ismeretek mélységétől függetlenül mindenkinek lehetősége legyen elmélyedni a pálinkafogyasztás és készítés világában."

Pálinkatúrák vezetővel

Azok számára, akik a pálinkák világának szakavatott ismerőinek vezetésével szisztematikusan szeretnének megismerkedni az egyes tájegységek különböző párlataival, idén 10-15 fős vezetett pálinkatúrákat indítanak a szervezők. A „Csajos” túrát a lágy, különleges párlatok szerelmeseinek találták ki, az „Üt meg hat” pedig inkább pasis, erőteljesebb italokat felvonultató kirándulás a pálinkák világában.

ÚJ! Blendelő kurzus

Akik többre vágynak, mint a puszta kóstolás nyújtotta örömök, azok blendelő kurzuson készíthetik el saját pálinka házasításukat. A programra jelentkezők négyféle szilvapálinkából készíthetnek egyedi, házasított pálinkát, amelynek maguk állíthatják be az illatát, ízét és alkoholfokát. Az újdonsült blendmesterek 2,5 dl-es kiszerelésű, saját címkével és névvel ellátott palackban vihetik haza az egyedi párlatot. (A program előzetes regisztrációhoz kötött.

További információt a Pálinkafesztiválról itt találsz!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

„Minél kevesebb fűszert használunk, annál jobban megismerjük az étel igazi...

A koreai konyha az utóbbi időben világszerte kiemelt figyelemnek örvend. Részben, mert ez a mindent elsöprő koreai hullám, az úgynevezett hallyu egyik zászlóshajója, részben, mert hagyományos konyhatechnikai eljárásaival fenntartható példát mutat. És nem kis részben azért, mert globalizáció ide, nagyvárosokba begyűrűző nyugati éttermek oda, a koreaiak egy része ma is szinte szakrális viszonyt ápol az étellel.

Balázs Barbara

További cikkek