Hatalmas Michelin-siker – két kétcsillagos étterme van az országnak

Két kétcsillagos étteremmel és két új, első Michelin-csillagát kiérdemelt vendéglátóhellyel gazdagodott a magyar gasztronómia.

A gasztronómia élet legrangosabb díjátadóján újabb éttermek kerültek fel a Michelin-csillagos vendéglátóhelyek listájára, sőt, a tatai Platán Gourmet és a budapesti Stand Étterem két csillagot érdemelt ki, de első csillagát kapta meg a Rumour by Rácz Jenő és az esztergomi 42 Restaurant & Bar. Idén először Zöld-Csillag minősítéseket is kiosztottak a rangos eseményen.

Kétcsillagos éttermek:

  • Stand
  • Platán Gourmet - Tata

Csillagos éttermek:

  • Essência Restaurant – Tiago & Éva
  • Salt
  • Borkonyha
  • Costes
  • Babel

Új csillagos éttermek:

  • Rumour by Rácz Jenő
  • 42 Restaurant & Bar – Esztergom

Zöld csillag minősítést kaptak az alábbi, a fenntarthatóság szempontjait szem előtt tartó éttermek:

  • Salt - Budapest
  • Onyx - Budapest
  • Graefl Major Kétútköz - Poroszló
  • Almalomb Étterem - Hosszúhetény

Gratulálunk a díjazottaknak!

Címlapkép: Chef Jeno Racz Facebook-oldal.

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk