A mézeskalács házikó már uncsi, itt az Oreo ünnepi alternatívája

Itt a tökéletes opció azoknak, akik nem akarnak a mézeskalács sütésével szórakozni, de szeretnének egy cuki karácsonyi házikót az otthonukba.

A mézeskalács házikó a karácsonyi hangulat elengedhetetlen része. Illata belengi az egész lakást, és ékes dísze az ünnepi asztalnak. Az egyetlen probléma vele, hogy nem mindenki akar és tud a konyhában tölteni órákat, míg a házikó falai, teteje megsül és a cukros tojásfehérje megköt. Ha ennyire macerás az elkészítése, akkor miért nem vásárolunk inkább Oreo-házikót?

Az Egyesült Államokban gondoltak azokra, akik inkább ezt választanák a klasszikus mézeskalács helyett. Előre sütött csokis kekszből, cukormázból, mini Oreokból, és cukorkákból elkészíthető ez a csodásan finom alternatíva, amihez még kekszből készült hóember is jár:

Némi kézügyességet ennek a házikónak az elkészítése is igényel, de nehéz elképzelni, hogy sokáig egyben marad a remekmű. A gyerekek valószínűleg még karácsony előtt lelopkodják róla a krémes kekszdarabokat.

Az Oreo házikója október közepétől kapható az amerikai boltokban, de az Amazonról is beszerezhető 24,99 dollárért, azaz kb. 7400 forintért.

Ezeket olvastad már?

via FoodandWine

Címlap

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!