Nem kicsit emelkedik a McDonald's elviteli díja

Lehet érdemes helyben fogyasztani, ha ebben a gyorsétteremben költenénk el az ebédünket.

A Hvg szemfüles olvasója vette észre, hogy a McDonald's már nem 80, hanem 100 forintot számol fel, ha nem helyben fogyasztjuk el az ételt, hanem elvisszük.

Az emelés 25 százalékos (a kép illusztráció)

Még nincs egy éve, hogy bevezették a 80 forintos elviteli díjat, most mégis 25 százalékos emelés történt.

„Az elviteli díjat minden drive-on történő vásárlás (autós kiszolgálás), valamint az éttermekben elvitelre kért rendelések után számolják fel vásárlási tranzakciónként egyszer, a rendelés értékétől függetlenül" – írja a cikk.

Tavaly a gyorsétterem vezetősége úgy nyilatkozott, hogy a díj az elviteles vásárlásokra vonatkozó megnövekedett többletköltségeik fedezetéül szolgál.

Van, aki úgy trükközik, hogy helyben fogyasztásra kéri a rendelést, de kér egy üres papírzacskót mellé (ami ingyenes!), és voilá, elviszi az ebédjét.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.