Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Megjelent a Balaton déli partjának gasztrotérképe!

A tavaly októberben és januárban megjelent északi-parti gasztrotérképek után itt a harmadik kiadvány - irány a déli part és a legjobb helyek!

Az elmúlt pár évben nemcsak a fővárosban, de vidéken is egyre könnyebb megtalálni a minőségi vendéglátás bástyáit. Hogy a Balaton északi partjához legyen egy precízen összeállított kalauzunk, arról Szauer Judit és csapata már gondoskodott tavaly októberben és idén januárban - márciusban aztán nekiláttak, hogy a déli parton se kelljen sokáig keresgélnünk, ha itt akarunk jót enni vagy inni. A Balaton déli partjának gasztrotérképe a régió már ismert és eddig kevésbé felkapott vendéglátóhelyeit mutatja be.

A kezdeményezés mintegy baráti összefogásként indult a Csopak környéki vendéglátók részvételével, majd később megszületett a Káli-medence-Badacsony_Keszthely tengelyt lefedő második kiadás is. A déli parti, harmadik kiadvánnyal együtt az egész balatoni régióban mintegy ötven éttermet, borászatot és szálláshelyet ajánl nekünk az ötletgazda Szauer Judit és csapata. 

A koncepció lényege, hogy olyan vendéglátóipari egységeket, szállodákat, borászatokat, cukrászdákat, éttermeket és streetfood-helyeket ismertessen meg a közönséggel, amelyek egész évben nyitva vannak, és elkötelezettek a magas minőség állandó fenntartása mellett. Emellett hosszú távon cél az is, hogy a balatoni régió vendéglátóinak közössége erősödjön, elősegítve ezzel a későbbi együttműködéseket. 

A kiadvány nemcsak a központi gasztrohelyeket mutatja be - akárcsak északi parti párjánál, itt is elkalauzol minket olyan helyekre, amelyek kicsit távolabb esnek a parttól, de autóval könnyedén elérhetőek. És akárcsak a korábbi kiadványoknál, itt sincs kőbe vésve semmi - az ötletgazdák szívesen látnak új helyeket a térképen, és az egyszeri bekerülés sem jelent örökös klubtagságot. A folyamatos minőségellenőrzés a projekt része marad a későbbiekben is. 

A déli parti térképen helyet kapnak olyan már ismert "öreg motorosok" mint a szemesi Kistücsök, a 2010-ben év éttermének választott Chateau Visz vagy a Bonnce Chance étterem és szálloda, és olyan friss helyek, amelyek pár hónap alatt kiérdemelték, hogy felkerülhessenek a listára, mint a siófoki Villa Gréta cukrászda.

A teljes listát, a vendéglátóhelyek nyitva tartását és további információkat bővebben itt találhattok.

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!