Megint itt van Budapest egyik kedvenc fesztiválja

Idén harmadszorra zárhatjuk a nyarat Budapest egyik kedvenc fesztiváljával: tökéletes piknikhangulat és kiváló borok. (x)

Idén harmadszor zárhatjuk a nyarat a Vingardium Borligettel, ami rögtön a budapestiek egyik kedvenc fesztiválja lett. Nem véletlenül, hisz az eseményen a függőágyban borozós piknik hangulatot színes programkínálat egészíti ki.

Aki a jó borok miatt jön a fesztiválra, az közel harminc pincészet borai közül választhat. A nagyobb nevek mellett kis kézműves pincészetek borait is meg lehet kóstolni. Ők direkt a Vingardium hangulata miatt jönnek kiállítani, más fesztiválon nem nagyon lehet velük találkozni. A borkínálatot egyébként jó arányérzékkel megválasztott gasztro kínálat egészíti ki. Idén ott lesz például a Food Maffia, akik nemrég nyerték el a Food Truck Show közönségdíját, vagy a sós és édes palacsinta költeményekkel érkező Bank3 Palacsintruck is. Aki a hagyományosabb konyha mellett teszi le a voksát, annak sem kell majd csalódnia.

A Vingardium valójában egy borfesztivál, de ennél sokkal többet kapunk, és nem csak a széles gasztro kínálatra gondolunk. Lesznek borkurzusok, van boros tematikájú szabadulószoba, élményfestés, slackline, hogy csak egy párat említsünk. Esténként pedig nem is akármilyen koncertek – Budapest Bár, Random Trip, Mary Popkids. A fesztivál egyébként ingyenes, a kóstoláshoz kell csak pohárjegyet vennünk.

Az esemény helyszínéről még nem beszéltünk. Talán elsőre meglepő, hisz az Erzsébetliget nem pont a város szívében van. Ennek ellenére tökéletes a helyszínválasztás, mert az ősfás sétány, a zöld tér, és az Erzsébetligeti Színház előtti placc sajátos atmoszférája megadja az alaphangulatot. Aki kicsit távolinak érzi a helyszínt, annak javasoljuk a fesztiválbuszt, ami az Örs Vezér teréről indul.

És ezt olvastad már az ízHUSZÁRON?

6 újhullámos cukrászda, ami biztosan nem okoz majd csalódást

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mélyszegénységben élő romák által termelt kovászos uborka kerül ebbe a...

A Kiútprogram és a budapesti Babka Deli együttműködéséből született első kovászos uborka, amely a program őstermelőinek uborkájából készült, és amely az észak-kelet magyarországi roma családoknak segít, hogy uborkatermelővé váljanak. Az ő uborkájukból készül a Deli házi kovászos uborkája, amely felkerül a Babka Deli állandó nyári kínálatába, valamint étlapjára is.