Kiderült, miért finomabb a mekiben a kóla

Valld be, valamiért neked is jobban ízlik a pohárban kapott, gépi McDonlad's kóla, mint a boltban kapott palackos verzió...

Kevés olyan ember van, aki még sosem tette be a lábát McDonald's-ba, olyan talán még kevesebb, aki életében egy csepp kólát sem ivott. Ráadásul utóbbit többféle csomagolásban is megízlelhetjük. Van aki a dobozos kólót tartja a legfinomabbnak, valaki az üvegesért rajong, és akad, aki a McDonald's-ban kapható verzióért él-hal. De vajon miért olyan finom a gépi kóla? Erre kereste a választ a People magazin.

Kiderült, miért finomabb a mekiben a kóla

A gyorsétteremlánc a Coca-Cola által meghatározott szigorú szabályokat követi azért, hogy a lehető legízletesebb legyen az egyik legnépszerűbb szénsavas üdítő frissen csapolt változata.

A vendéglátóegységeikben szűrt vizet használnak, amibe Coca-Cola-szirupot tesznek, melyet előhűtenek, mielőtt a gépbe kerülne. A másik fontos irányelv szerint a sűrítményt rozsdamentes acél tartályokban kapják, ami lehetővé teszi, hogy sokáig friss maradjon. A két márka még 1955-ben fejlesztette ki ezt a módszert, más helyekre a Coca-Cola még mindig műanyag zacskóban szállítja az italt.

A Meki egyébként azt állítja, hogy van még egy fontos "összetevő", mely hozzájárul az ő kólájuk sikeréhez: a szívószál vastagsága, mely szélesebb, mint az átlagos.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Címlapról ajánljuk

További cikkek