Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Márton-napi ludaskása – a legmenőbb rizseshús a világon, és nem is drága fogás!

Időben csapj le a piaci kínálatból a legjobb libaportékára: ha még nem kóstoltad, azért, ha már a rabja vagy, akkor azért, de idén is legyen ludaskása az asztalon! (x)

A liba melle és combja bizony jóval drágább, mint a csirkéé, de ez az aprólékjára, a farhátra és a nyakra nem igaz. Márton-nap nem múlhat el libás étel nélkül, tehát, ha idén november közepén nem akarod nagyobb kiadásokba verni magad, akkor készíts egy jó kiadós ludaskását!

A kásáról mindenkinek valami nyúlós, íztelen étel jut az eszébe, de itt hívjuk fel a figyelmet arra, hogy a ludaskása valójában akkor jó, ha nincs kiszárítva, úgy viszont tényleg páratlan! A liba színhúsa kerül bele a legfinomabb leveszöldségekkel, borsóval, gombával és rizzsel - ez lesz a legjobb rizses-zöldséges hús, amit valaha ettél, így ha még nem kóstoltad, itt az ideje kipróbálnod!

+ 1 ötlet

Ha nemcsak az ételen, de a számlákon is spórolnál, válaszd az MFB lakossági energetikai hitelét 0% kamattal. Részletek itt!

Az első ludaskásareceptek a századfordulóról származnak, ezekben még ott szerepel a lúdmáj, mint a kása éke. A falusi világban azonban gyakran készítették a hétköznapokon ezt az ételt tyúkból is. Jó sok zöldséggel bármelyik szárnyassal megállja a helyét, de ilyenkor ünnepnapon maradjunk a libánál, ami, valljuk be, gyakrabban megfordulhatna a konyhapultokon. Libaaprólékból bármikor Te is elkészítheted, mert nem igényel nagy befektetést és csodaszínes étel!

Egy-két jó tanács:

Bármi elfér a ludaskásában, ahogy pénztárcád engedi: libamellet, májat is tehetsz bele, hogy minél izgalmasabb ízvilágot adj az ételnek.

Rizsből használhatsz kerekszeműt, hogy minél kevésbé tudjon szétfőni.

Ha a legszebb küllemű ludaskását szeretnéd elkészíteni, akkor ne keverd, csak rázogasd az edényt, miután a rizshez hozzáadtad a húst és a zöldségeket!

Egy kis aprított petrezselyem és netalán egy kevés pirított libatöpörtyű szépen mutat a ludaskásakupac tetején, díszítsd kedvedre!

Az MFB Lakossági hitelprogramról még több információt itt találsz!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!