Már tengerentúlon is hódít a lángos

Nekünk teljesen hétköznapi dolog, egy óceánnal odébb viszont a legnagyobb újdonság: egy food truck, amit fél New York kerget, hogy megkóstolhassa a lángosát!

Nemrég a CBS New York újságírója írt beszámolót arról a New York-i food truck-ról, amely lángost árul a világ legnagyobb városának lakói számára. A cikkben hosszasan taglalják, mi is az a lángos, amelyet leginkább egyfajta pizzához hasonlítanak, de tésztája miatt a szerzőben a dél-olaszországi zeppolát is felidézi a jellegzetes magyar street food.

A nyilvánvalóan furcsának tartott ételből elsőként a "klasszikus" lángost kóstolták meg, amely az itthon mindenki számára magától értetődő sajtos-tejfölös verziót jelenti fokhagymával, s amelyet 6 dollárért árulnak. Emellett persze rengeteg másféle lángos is kapható, amelyek viszont már számunkra tűnhetnek furcsának. Ilyen például a görögös lángos paprikával, a desszertként árult lángos nutellával és banánnal, vagy éppen a lazacos-kaviáros lángos kapribogyóval, kaporral és tejszínnel. (A teljes menü egyébkéntitt látható.)

A kocsi oldalára írt felirat tanúsága szerint itt kapható a "világ legjobb kelt tésztája", amit ugyan nem tudott megerősíteni a CBS, de mindenképpen elismerően szólt a kívül ropogós, belül puha tésztáról, illetve az egész étel textúrájáról a sajttól a tejfölig.

A cikkből az is kiderül, hogy a mobil lángosozó heti két napot tölt a Wall Street-nél, és kettőt a 47. utcánál a Park és Lexington sugárút között. Egyébként a lángosozónak saját Twittere és Facebook-oldala is van a honlapja mellett, ahol mindenki tájékozódhat a hollétéről.

Hogy mekkora sikert fog aratni a lángos Amerikában, nyilván még kérdéses, mindenesetre jó tudni, hogy New York streetfood-rajongói sikerrel kaptak rá az ízére.

(viaCBS New York)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Sós sütemények karácsonyra

A sós sütemények különlegesebbé teszik az ünnepi menüt, kiváló alternatívát nyújtva az édességek mellett. Kényeztesd te is családodat saját készítésű sós ínyencségekkel ezen a karácsonyon!

Nosalty

További cikkek