Már tengerentúlon is hódít a lángos

Nekünk teljesen hétköznapi dolog, egy óceánnal odébb viszont a legnagyobb újdonság: egy food truck, amit fél New York kerget, hogy megkóstolhassa a lángosát!

Nemrég a CBS New York újságírója írt beszámolót arról a New York-i food truck-ról, amely lángost árul a világ legnagyobb városának lakói számára. A cikkben hosszasan taglalják, mi is az a lángos, amelyet leginkább egyfajta pizzához hasonlítanak, de tésztája miatt a szerzőben a dél-olaszországi zeppolát is felidézi a jellegzetes magyar street food.

A nyilvánvalóan furcsának tartott ételből elsőként a "klasszikus" lángost kóstolták meg, amely az itthon mindenki számára magától értetődő sajtos-tejfölös verziót jelenti fokhagymával, s amelyet 6 dollárért árulnak. Emellett persze rengeteg másféle lángos is kapható, amelyek viszont már számunkra tűnhetnek furcsának. Ilyen például a görögös lángos paprikával, a desszertként árult lángos nutellával és banánnal, vagy éppen a lazacos-kaviáros lángos kapribogyóval, kaporral és tejszínnel. (A teljes menü egyébkéntitt látható.)

A kocsi oldalára írt felirat tanúsága szerint itt kapható a "világ legjobb kelt tésztája", amit ugyan nem tudott megerősíteni a CBS, de mindenképpen elismerően szólt a kívül ropogós, belül puha tésztáról, illetve az egész étel textúrájáról a sajttól a tejfölig.

A cikkből az is kiderül, hogy a mobil lángosozó heti két napot tölt a Wall Street-nél, és kettőt a 47. utcánál a Park és Lexington sugárút között. Egyébként a lángosozónak saját Twittere és Facebook-oldala is van a honlapja mellett, ahol mindenki tájékozódhat a hollétéről.

Hogy mekkora sikert fog aratni a lángos Amerikában, nyilván még kérdéses, mindenesetre jó tudni, hogy New York streetfood-rajongói sikerrel kaptak rá az ízére.

(viaCBS New York)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!