Meglepő, mivel bővíti kínálatát a népszerű magyar borászat

Eddig a Folly borászattól csak fehér borokat kóstolhattunk, május végétől azonban egy érdekes vörös bort is megízlelhetünk tőlük.

A tradicionális, immáron az ötödik generáció vezetése alatt fehér borokkal foglalkozó badacsonyi borászat a fogyasztói igényekre reflektálva idén vörösborral bővíti borsorát. A 2019-es Folly Boróka vörös merlot és cabernet sauvignon szőlőfajtákból készült, gazdag illat és összetett ízvilág jellemzi.

2021. május utolsó hétvégéjén (05.29-30.) a nagyközönség előtt debütál a Boróka vörös

A Folly Arborétumhoz közel eső birtokelemeken 7 hektáron folyik a szőlőtermelés, amely, akárcsak az arborétum szeretete és gondozása, generációról generációra szálló – még a szépnagyapától induló – örökség a Folly családban. A Kisörsi-hegy biztosít megfelelő termőterületet a vezető szőlőfajtáknak: a szürkebarátnak, az ottonel muskotálynak, a kéknyelűnek, a rajnai rizlingnek, a budai zöldnek és az olaszrizlingnek.

A Folly Boróka vöröst, gyümölcsös, enyhén fűszeres ízében málnás, meggyes, kakaós-kávés jegyek, gazdag illat és összetett ízvilág jellemez

Mivel a badacsonyi borvidékre jellemző fajták elkészítésében a Folly már nagy gyakorlatot szerzett, a boraik kifejezetten keresettek, és szakmailag is elismertek, így például 2013-ban a Talentométer, fiatal borászok számára meghirdetett borversenyen a Folly Budai zöldje a legszebb tételek között végzett, míg 2018-ban a Winelovers Olaszrizling Teszten a 2016-os Cédrus a „Legjobb olaszrizling alapú házasítás” címét nyerte el. Ezért a tradicionálisan fehér borokkal foglalkozó badacsonyi pincészet idén vörösborral bővíti a termékpalettáját. A 2019-es Boróka vörösbor merlot és cabernet sauvignon szőlőfajtákból készült.

A piaci igényeknek próbáltunk eleget tenni, amikor 2019 év elején arról kezdtünk beszélgetni, hogy készíthetnénk egy könnyű, gyümölcsös vörösbort. A fehér bor, rozé, gyöngyöző bor mind a kóstoló sorunk elemei, viszont a fogyasztók részéről nagy igény mutatkozott egy, a Follyban készülő vörösborra. Szerettük volna kipróbálni magunkat, hiszen a vörösbor készítése egészen más technikát és tudást igényel, és most örömmel jelenthetjük be a Folly Boróka vöröst, amelyet gyümölcsös, enyhén fűszeres ízében málnás, meggyes, kakaós-kávés jegyek, gazdag illat és összetett ízvilág jellemez

– mondta el az új bor kapcsán dr. Folly Réka, a Folly Arborétum Nonprofit Kft. ügyvezetője.

2021. május utolsó hétvégéjén (05.29-30.) a nagyközönség előtt debütál a Boróka vörös. Az új vörösbort borkóstoló keretében mutatják be az érdeklődőknek 11.00 és 17.00 óra között a badacsonyörsi Folly Arborétumban. További részletek a Facebook oldalon.

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...