4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.

A levendula már szinte egyet jelent a napsütéses, pihentető nyárral. Nem véletlen, hiszen különleges illatos aromája megnyugtatja a testet és a lelket. A levendulák viszonylag lassan növekednek, ám nagyon szívósak, éppen ezért még a tápanyagban szegény talajban is simán eléldegélnek. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne kellene őket időről időre egy kis tápoldattal segíteni. A boltokban és virágárusoknál kapható tápoldatokkal azonban érdemes vigyázni, mert ha túl sokat használsz belőlük, akkor ez negatívan befolyásolhatja a levendula növekedését. Itt jönnek be a képbe a konyhai maradékok, amelyek hozzájárulnak a növény fejlődéséhez.

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

Kattints a képre, hogy megtudd, milyen konyhai maradékoktól lesz erősebb a levendula!

Még több növényes tartalom:

Forrásunk volt.


Még több növényes érdekesség itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

20 mesés gasztrokönyv 2025 karácsonyára, amitől minden konyhatündér szíve megdobban

Rég nem volt már ehhez hasonló gasztrokönyvdömping, mint az idei évben, de legalább van miből válogatni karácsonyi ajándék gyanánt. A felhozatal nagyon színes, hiszen a klasszikus szakácskönyvektől kezdve a vegán, mentes recepteket felvonultató köteteken át desszertekre fókuszáló vagy éppen az air fryer sokoldalúságát bemutató könyvek mellett önéletrajzi ihletésű kitárulkozással is találkozunk. Lássuk az idei év húsz, leginkább említésre méltó gasztrokönyvét!

Balogh Lilla

További cikkek

Top Receptek