Legyél Te is csokoládékóstoló!

Most valóra válhat gyermekkori álmunk, és ránk zárulhat a csokigyár ajtaja. Kijutni pedig csak kóstolás után lehet! És ez nem vicc, ez a valóság!

Alig van már idő, gyorsan a lovak közé csapok. Történt ugyanis, hogy a Stühmer csokoládégyár múlt szerdán vendégül látott bennünket Makláron, ahol jelenleg is eredeti Stühmer csokicsodákat és mindenféle földi jót, bonbonokat, sőt süteményeket gyártanak, akárcsak annak idején.

Hogyan is volt annak idején?

Stühmer Frigyes hamburgi cukrászmester 1868-ban alapította első gyárát Magyarországon. A kezdetben még csak cukorkagyártással foglalkozó üzem később a nagyüzemi csokoládégyártás útjára lépett. Ferenc Józsefet olyannyira lenyűgözte a gőzgépekkel felszerelt gyártósor, hogy Stühmer Frigyest igen magas kitüntetéssel jutalmazta, sőt, a termékeken a magyar címer használatát is engedélyezte!

A sikertörténet persze nem csak erről szólt: a Stühmer név Európa-szerte ismertté vált, és fokozatosan összeforrt a minőségi csokoládék okozta élvezettel. Az egyre kelendőbb termékek megjelenésükben is jól megkülönböztethetőek voltak, egyediségüket és nagyszerűségüket a kor nagy iparművészeinek köszönhették. A Stühmer-dobozok világhírűvé váltak.

Az államosítások ideje alatt a Stühmer csokoládégyár korábbi formájában megszűnt létezni, mondhatni álomba szenderült.

És a jelen!

Néhai Stühmer Frigyest is örömmel töltené el, ha mindazt láthatta volna, amit mi Makláron. A Csipkerózsika-álmából felébredő Stühmer csokoládégyár 2004 óta működik, és ugyanazokat a célokat tűzte ki maga elé, mint anno: minőségi termékek, valódi csokoládé és egyedi megjelenés. A nosztalgiatermékek, mint pl. a Melódia szelet, a Korfu szelet, a Stühmer rózsa vagy a Százszorszép mellett számos újdonság is a polcokra került az igényes fogyasztók örömére.

És itt jön az, ami még nem volt! A Kóstolói Klub.

Szeretnél a Stühmer csokoládégyár Kóstolói Klubjához tartozni? Elmondanád a véleményed? Belepillantanál a csokoládégyártás folyamatába?

Ehhez most csupán annyit kell tenned, hogy regisztrálsz itt! A klubról bővebben pedig itt olvashatsz. Ne habozz, mert szorít az idő (határidő szeptember 10-e, szerda) de ha még időben jelentkezel, túlzás nélkül olyan élményben lesz részed, mint a mesékben.

Tudjuk, mert ott voltunk, kóstoltunk, és elmondtuk a véleményünket. Ebből neked sem szabad kimaradni!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Krumplifőzelék csirkefasírttal

Hát nekem a férjuram, soha nem volt oda a krumplifőzelékért....de mikor csinálok magamnak, mindig fogyasztott belőle. Most ott tartunk, hogy már ő kéri, hogy főzzek neki, hisz annyira ...

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A rostban gazdag ital, mely 50 felett aranyat ér

50 év felett az emésztőrendszer érzékenyebbé válhat, és a túlzott rostbevitel puffadást, görcsöket vagy akár felszívódási problémákat is okozhat. Szerencsére van egy finom ital, mellyel elkerülhetjük ezt a problémát, miközben megfelelő mennyiségű rostot viszünk be.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...