Legyél Te is csokoládékóstoló!

Most valóra válhat gyermekkori álmunk, és ránk zárulhat a csokigyár ajtaja. Kijutni pedig csak kóstolás után lehet! És ez nem vicc, ez a valóság!

Alig van már idő, gyorsan a lovak közé csapok. Történt ugyanis, hogy a Stühmer csokoládégyár múlt szerdán vendégül látott bennünket Makláron, ahol jelenleg is eredeti Stühmer csokicsodákat és mindenféle földi jót, bonbonokat, sőt süteményeket gyártanak, akárcsak annak idején.

Hogyan is volt annak idején?

Stühmer Frigyes hamburgi cukrászmester 1868-ban alapította első gyárát Magyarországon. A kezdetben még csak cukorkagyártással foglalkozó üzem később a nagyüzemi csokoládégyártás útjára lépett. Ferenc Józsefet olyannyira lenyűgözte a gőzgépekkel felszerelt gyártósor, hogy Stühmer Frigyest igen magas kitüntetéssel jutalmazta, sőt, a termékeken a magyar címer használatát is engedélyezte!

A sikertörténet persze nem csak erről szólt: a Stühmer név Európa-szerte ismertté vált, és fokozatosan összeforrt a minőségi csokoládék okozta élvezettel. Az egyre kelendőbb termékek megjelenésükben is jól megkülönböztethetőek voltak, egyediségüket és nagyszerűségüket a kor nagy iparművészeinek köszönhették. A Stühmer-dobozok világhírűvé váltak.

Az államosítások ideje alatt a Stühmer csokoládégyár korábbi formájában megszűnt létezni, mondhatni álomba szenderült.

És a jelen!

Néhai Stühmer Frigyest is örömmel töltené el, ha mindazt láthatta volna, amit mi Makláron. A Csipkerózsika-álmából felébredő Stühmer csokoládégyár 2004 óta működik, és ugyanazokat a célokat tűzte ki maga elé, mint anno: minőségi termékek, valódi csokoládé és egyedi megjelenés. A nosztalgiatermékek, mint pl. a Melódia szelet, a Korfu szelet, a Stühmer rózsa vagy a Százszorszép mellett számos újdonság is a polcokra került az igényes fogyasztók örömére.

És itt jön az, ami még nem volt! A Kóstolói Klub.

Szeretnél a Stühmer csokoládégyár Kóstolói Klubjához tartozni? Elmondanád a véleményed? Belepillantanál a csokoládégyártás folyamatába?

Ehhez most csupán annyit kell tenned, hogy regisztrálsz itt! A klubról bővebben pedig itt olvashatsz. Ne habozz, mert szorít az idő (határidő szeptember 10-e, szerda) de ha még időben jelentkezel, túlzás nélkül olyan élményben lesz részed, mint a mesékben.

Tudjuk, mert ott voltunk, kóstoltunk, és elmondtuk a véleményünket. Ebből neked sem szabad kimaradni!

Hozzászólások

PM

Szuper jó lenne tagnak lenni, de megnéztem, hogy hol van Maklár, hát.. Elolvastam a toborzó lapot, és picit meglepett. Saját költségen oda utazni, csak azért, hogy csokit kóstoljak, ez nagyban visszatartott. Budapest - Maklár útvonal önköltségen autóval (akár vonattal, bármivel) kissé húzós lenne pár db csoki megkóstolásáért, akkor, abban az id?pontban, amikor éppen hívnak. (ez van oda írva a lapra). Azonban, ha lenne Budapesten kihelyezett Kóstolói Klub, nagyon is szívesen mennék!

Artemisz

Dehogy csak azért utazz, hogy kóstolj, abban semmi üzlet nincs a gyár számára. Persze, nyilván adnak parányi kóstolót, de a (burkolt) cél az, hogy jól bevásárolj a termékeikb?l. A csokigyár nem szociális intézmény... Csokit Pesten is lehet venni (illetve bárhol) csak ezért Makládra utazni -finoman szólva- ökörség. De ugye nem gondoltad, hogy a gyár még az útiköltséget is fizeti azért, hogy degeszre etessen csokoládéból? :)

Kaba

Kedves Pandapötty! Nálunk bevett szokás lett, hogy 4-5 f?s társasággal járunk kirándulni. Egymás között megosztva sokkal barátibb tud lenni az utazásra fordított összeg. Csak ajánlani tudom az Egri borvidéket, mint kiegészít? látnivalót, ami onnan egy karnyújtásnyira van. Finom borok, príma csokik, jó társaság. Hidegebb napokon még a környék termálvizeiben is édes a pihenés. Ett?l függetlenül osztom a véleményed, miszerint elférne Budapesten is egy kihelyezett Kóstolói Klub! További szép napot! Kaba

PM

Hát ez az Artemisz... Igazat kell adnom, még ha én kissé árnyaltabban is fogalmaztam meg. Imádom a csokoládét, de van azért az a táv, ráfordított pénz és hétvégi felbecsülhetetlen id? (családdal) amit azért el nem cserélnék. Marad a boltban vásárlás.

Artemisz

Kedves Pandapötty! "Hát ez az Artemisz..." Ez hogyan kell érteni? :)) Üdv. A

PM

No abben semmi negatív hangzást nem kell felfedezni, csupán elméláztam a válaszon, és igazat adtam, különösen a válaszod utolsó mondatára reagálva. :) (hát ez volt az a "hát ez az".)

Artemisz

Kedves Pandapötty! Értem. :)) Én a "pikírtségemre" gondoltam... :)) (Ami egyébként objektivitás.) Üdv. A

Kaba

Kedves Artemisz! Azt mondom, amit megtapasztaltam. Nem parányi volt a kóstoló és szó nem volt róla, hogy vásárolnom is kell cserébe. Arra kíváncsiak, hogy mi a csokiimádók véleménye a termékr?l a csomagolástól kezdve az ízvilágig. Ha pedig már arra visz az utunk, akkor nézzünk meg mást is a környéken. Például Egert és az Egri borvidéket, hiszen ott is van mit kóstolni! :)

Artemisz

Kedves Kaba! Nyilván nem tartanak pisztolyt a fejedhez, hogy vásárolj. De minden mögött ott van a reklámpszichológia... Már az is része, hogy rákattintottunk erre a reklámra, elolvastuk, elmélkedtünk rajta (már aki...), "vitatkozunk", közben észrevétlenül(!) kódolódik a fejünkbe a gyártó neve... (Mondjuk, én nem t?röm az agyam kódolását, csak teszteltem, mások mit szólnak hozzá...) Üdv. A

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!