Legyél Te is csokoládékóstoló!

Most valóra válhat gyermekkori álmunk, és ránk zárulhat a csokigyár ajtaja. Kijutni pedig csak kóstolás után lehet! És ez nem vicc, ez a valóság!

Alig van már idő, gyorsan a lovak közé csapok. Történt ugyanis, hogy a Stühmer csokoládégyár múlt szerdán vendégül látott bennünket Makláron, ahol jelenleg is eredeti Stühmer csokicsodákat és mindenféle földi jót, bonbonokat, sőt süteményeket gyártanak, akárcsak annak idején.

Hogyan is volt annak idején?

Stühmer Frigyes hamburgi cukrászmester 1868-ban alapította első gyárát Magyarországon. A kezdetben még csak cukorkagyártással foglalkozó üzem később a nagyüzemi csokoládégyártás útjára lépett. Ferenc Józsefet olyannyira lenyűgözte a gőzgépekkel felszerelt gyártósor, hogy Stühmer Frigyest igen magas kitüntetéssel jutalmazta, sőt, a termékeken a magyar címer használatát is engedélyezte!

A sikertörténet persze nem csak erről szólt: a Stühmer név Európa-szerte ismertté vált, és fokozatosan összeforrt a minőségi csokoládék okozta élvezettel. Az egyre kelendőbb termékek megjelenésükben is jól megkülönböztethetőek voltak, egyediségüket és nagyszerűségüket a kor nagy iparművészeinek köszönhették. A Stühmer-dobozok világhírűvé váltak.

Az államosítások ideje alatt a Stühmer csokoládégyár korábbi formájában megszűnt létezni, mondhatni álomba szenderült.

És a jelen!

Néhai Stühmer Frigyest is örömmel töltené el, ha mindazt láthatta volna, amit mi Makláron. A Csipkerózsika-álmából felébredő Stühmer csokoládégyár 2004 óta működik, és ugyanazokat a célokat tűzte ki maga elé, mint anno: minőségi termékek, valódi csokoládé és egyedi megjelenés. A nosztalgiatermékek, mint pl. a Melódia szelet, a Korfu szelet, a Stühmer rózsa vagy a Százszorszép mellett számos újdonság is a polcokra került az igényes fogyasztók örömére.

És itt jön az, ami még nem volt! A Kóstolói Klub.

Szeretnél a Stühmer csokoládégyár Kóstolói Klubjához tartozni? Elmondanád a véleményed? Belepillantanál a csokoládégyártás folyamatába?

Ehhez most csupán annyit kell tenned, hogy regisztrálsz itt! A klubról bővebben pedig itt olvashatsz. Ne habozz, mert szorít az idő (határidő szeptember 10-e, szerda) de ha még időben jelentkezel, túlzás nélkül olyan élményben lesz részed, mint a mesékben.

Tudjuk, mert ott voltunk, kóstoltunk, és elmondtuk a véleményünket. Ebből neked sem szabad kimaradni!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Kipróbáltuk a lehengerlő hangulattal csábító bükfürdői Caramell Premium Resort éttermeit

Minőségi alapanyagokból készített és a szezonalitást előtérbe helyező, ízekkel teli fogások, érthető konyha és teljes testi-lelki megújulás – csak hogy párat említsünk azokból az jellemzőkből, amelyek hozzájárulnak a kellemes kikapcsolódáshoz a Caramell Premium Resort-ban. Nemrég nekünk is lehetőségünk nyílt arra, hogy átadjuk magunkat a teljes pihenésnek a 4-csillagos szállodában, ahol természetesen a Mandala és Cardamom névre hallgató éttermeket is leteszteltük. A következőkben részletesebben is beszámolunk a szállodában szerzett élményeinkről, illetve bővebben kitérünk a kóstolt fogásokra is.

Hirdetés

További cikkek