Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A legjobb filmek a gasztronómiáról, melyektől összefut a nyál a szádban

A filmek tökéletesen stimulálni tudják két legfőbb érzékünket: a látást és a hallást. De ízlelőbimbóink ingerléséhez is találhatunk megfelelő alkotásokat. Itt keress! (x)

A filmeknek könnyű dolguk van, ha audiovizuális szórakoztatásról van szó, azonban némileg nehezebb a helyzet, ha az ízlelésünkre és a szaglásunkra akarnak hatni. Természetesen ennek is megvan a módja, a legnagyobb magyar filmadatbázis, a Mafab pedig számos példával illusztrálta ezt a gasztronómiával kapcsolatos filmekből álló listájában.

Valljuk be, egy jó film a gasztronómiáról a szépérzékünknek is kielégülést okozhat, arról az érzésről nem is beszélve, amikor összefut a nyál a szánkban, és már rohannánk is a piacra beszerezni a minőségi hozzávalókat. Melyik filmet válasszuk tehát, ha ilyen élményre vágyunk?

A Mafab.hu listájának élén egy modern klasszikus, Juliette Binoche és Johnny Depp filmje, a Csokoládé végzett. A filmvégi csokoládészósszal tálalt hús képsorai örökre az emlékezetünkbe égtek, de nem mehetünk el Meryl Streep konyhatudománya mellett sem a Julie és Juliában. Nem véletlenül végzett mindkét film a lista előkelő helyein. Bár a dobogóra nem fért fel, a 2014-es Séf egy olyan film, melynek megtekintése után azonnal rohannánk a legközelebbi kézműves gyorsétterembe, míg Bradley Cooper Ételművésze után legszívesebben már estére asztalt foglalnánk egy belvárosi gourmet étteremben. De ne feledkezzünk meg a Pixar remekbeszabott animációjáról, a Lecsóról sem, mely garantáltan mindenkinek meghozza a kedvét a címben szereplő étel francia változatának kipróbálásához.

Természetesen a sor ezzel még nem ért véget. Ha nem éritek be ennyivel, görgessétek át a Mafab több mint húsz filmből álló rangsorát, és engedjétek át magatokat a kulináris élvezeteknek!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!