Legjobb élesztős praktikáink

Nemsokára itt a karácsonyi sütik ideje – vásároljatok friss élesztőt a bejglisütéshez! De vajon tudjátok, hogyan válasszátok ki a legmegfelelőbbet? Mi segítünk!

Az élesztő egy természetes csodaszer – használatával a begyúrt tészta szobahőmérsékleten csodálatosan megkel. Kenyerek, péksütemények és más kelt tészták alapvető hozzávalója. A karácsonyi nagy sütés előtt egy-két praktikus tanáccsal kedveskedünk nektek, miként vásároljatok friss élesztőt, és hogyan használjátok, hogy ne okozzon gondot a felfuttatás, se a tárolás. Olvassátok, használjátok saját háztartásotokban az általunk összegyűjtött tudományt!

Ezeket olvastad már?

Még több kelttészta-receptet itt találsz!

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„Anélkül, hogy kritizálnám a szakmát, kijelenthetem, hogy a magyar cukrászatban...

Azt tartja, mindegy, hogy otthon sütünk-főzünk, vagy elmegyünk valahová, a lényeg a minőség, abból nem szabad engedni, már csak azért sem, mert a vendég észreveszi, ha becsapják, és akkor nem jön többet, szkeptikussá válik. Még mindig Párizst tartja a gasztronómia központjának, a díjakról pedig azt tartja: jó, ha vannak, de az ő életük a hétköznapokról és a nap mint nap betérő vendégekről szól, ezek alapozzák meg az ünnepi pillanatokat. Mihályi László cukrászmesterrel beszélgettünk.

KormosLili

További cikkek