Magyar szamársonka kapott csillagot a neves gasztroversenyen

A Mátrai Bivalyrezervátum két terméke is elismerést kapott a londoni The Great Taste Awards nemzetközi élelmiszerversenyen.

Szalai Ferenc, a Mátrai Bivalyrezervátum tulajdonosa Nyugat-Mátra kapujánál, mintegy 150 hektáros területen, szabadtartásban neveli állatait: magyar házi bivalyokat, magyar parlagi szamarakat, lovakat és pónikat. Az ökológiai szemléletű állattartásból kinyert húskészítményei egyre keresettebbek a nemzetközi piacon, és a közelmúltban rendezett londoni The Great Taste Awardson két terméke is elismerést kapott.

Az angol Best of Hungary forgalmazza a termékeimet, szárazáruim így jutottak el a megmérettetésre. Idén több alkalommal exportáltam Angliába általuk, de más országokba is. A versenyen a szamárból készült bresaola, azaz sonka egy, míg a mátrai bivalyfűszeres kolbász két csillagot kapott

– mondta a Nool-nak Szalai Ferenc.

A termékekben érezhető az ötödik íz, amelyet csak nagyon kevés élelmiszer tartalmaz

Emellett az is hatalmas elismerés a rezervátum vezetője számára, hogy a zsűri megtalálta termékében az umamit, vagyis az úgynevezett ötödik ízt, amelyet csak nagyon kevés élelmiszer tartalmaz.

Büszkeséggel tölt el, hogy a magyar házi bivalyt, valamint a magyar parlagi szamarat a legjelesebb nemzetközi gasztronómiai versenyen keresztül tenyésztőként és termékfejlesztőként a világ prémium gasztrotermékeinek polcára sikerült helyeznem

– fűzte hozzá.

Gratulálunk Szalai Ferencek a megtisztelő elismeréshez.

Képek: Facebook


Még több cikk:

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek