A krémek krémje: vinetta

Szurkáljuk vagy ne szurkáljuk a padlizsánt sütés előtt? Sütőben vagy parázson süssük? Érintkezhet fémmel vagy mégsem? Készíts velünk padlizsánkrémet, lépésről lépésre!

Megannyi vitás pont övezi a padlizsánkrém készítésének menetét. Ez így van jól, igazságot tenni nem szeretnénk, de nem is lehet, mi most az alapverziót mutatjuk be. Ezen felül mindenki saját ízlése és belátása szerint járjon el. Persze ötleteket azért adunk.

Jó tudni

  • Kulcsfontosságú a padlizsán minősége: csak feszes, fényes héjú példányokat válasszunk.
  • Szurkáljunk? Van, aki nyílt lángon való sütéskor nem szurkálja meg, mondván, úgyis megreped magától a héj, mások elővigyázatosságból ilyenkor is ejtenek néhány apró lyukat a tojásgyümölcsök külsején. Sütőben való sütéskor mindenképpen érdemes szurkálni.
  • Faszénparázs felett, folyamatos forgatás mellett sütve kapjuk a legfinomabb (füstös ízű) padlizsánkrémet.
  • Fával vagy fémmel? Régen, a vaskések korában, valóban csak fakéssel vagy más, fából készült eszközzel lehetett a sült padlizsán húsát szétnyomkodni, mert elszíneződött és kesernyés ízt kapott volna a késtől. Ma, a rozsdamentes nemesacél késekkel a konyhánkban, nincs ilyen veszély, így bátran érintkezhet a késünk a padlizsánnal. Persze, aki szeretné, nosztalgiából vagy megszokásból, dolgozhat faeszközzel is.

{ GALÉRIA = title:Klasszikus%20padlizs%C3%A1nkr%C3%A9m%20l%C3%A9p%C3%A9sr%C5%91l%20l%C3%A9p%C3%A9sre, 0,1,2,3,4,5,6,7,8 }

A klasszikus padlizsánkrém receptjét itt tudod elmenteni >>

Variációk padlizsánkrémre

És íme, a padlizsánkrémbe való ízesítők garmadája: citromlé, mustár, majonéz, paprika, fokhagyma, joghurt, feta sajt, menta.

Még több padlizsánreceptért ide kattints! >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek