Klasszikus padlizsánkrém recept

Klasszikus padlizsánkrém
Klasszikus padlizsánkrém
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A vinetta a parázsló faszén felett sült padlizsánból az igazi! Bevallom, nekem hiányzott belőle egy kis savasság, így egy negyed citrom levét is belefacsartam utólag a krémbe.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: grill
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

vinette, vinetta, erdélyi padlizsánkrém, padlizsánkrém faszénen sült padlizsánból
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat megmossuk, szárazra töröljük.
  2. Faszenet izzítunk, közben finomra vágjuk a vöröshagymát.
  3. Grillen, faszénparázs felett, folyamatosan forgatva megsütjük a padlizsánokat. (Akkor kész, mikor egészen ráncos, szenes a padlizsánok héja, és összetöppednek.)
  4. Megszabadítjuk a tojásgyümölcsöket a szenes héjtól, de még egyszerűbb, ha félbevágjuk a padlizsánokat, és egyszerűen kikanalazzuk a belsejüket egy szűrőtálba. Hagyjuk jól lecsöpögni.
  5. Tálba tesszük a sült padlizsánt és fakanállal (vagy villával) szétnyomkodjuk.
  6. Vöröshagymával, sóval és borssal ízesítjük, végül egy kevés olajat is adunk hozzá.

 

  • költség: 600 Ft

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 320
össznézettség: 201 148
elküldve: 24
receptkönyvben: 716
elkészítve: 28/37
Facebookon megjelent: 1

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

z1
z1 / z1 szo, 2015-01-17 20:33

...költség 600Ft? Bár beküldve kb. másfél éve...
Max. nyáron. Ilyenkor inkább 1500Ft. ( 2015.01.17. )
"A padlizsánokat megmossuk, szárazra töröljük"
Minek?
7-800 fok nem szárít le 3 csepp vizet?
Z.

zitta ramona
zitta ramona k, 2014-07-22 16:03

Szia petra meg mindenki :) !
En a vinetet a gaztuzhely langon sutom meg ..ugyanugy szenne...,megtisztitom es a gyumolcset "megpotyolom" nagyon finomra,a hagymat a legetoleg legaprobra vagom esolajba megpiritom amig megpuhul,ossze keverem a vineta gyumolcsevel majonezet keszitek hozza es izles szerint sozom.....imadom!!!

Szatyi
Szatyi v, 2014-07-20 20:57

Szerintem mindig az a finom ahogy TE szereted :-) Mifelénk(Erdélyben),csinálják fokhagymásan vagy nélküle,majonézzel vagy csak olajjal.Felénk sima napraforgó olajjal csinálják mert az oliva olajtól egy kicsit változik az íze.Annyit szeretnék a recepthez hozzáfűzni,hogy a 1,5 ek.olaj nagyon kevés 1kg.padlizsánhoz.Addig kell tenni az olajat amíg fényesedni nem kezd,legalábbis én így csinálom immár 30 éve :-)

dioevi
dioevi v, 2014-07-20 17:59

Biztos ez is finom, de ha nem haragszol én ( majonézzel és fokhagymásan ) és sztem sokan mások is úgy csinálják ahogy megszokták mondjuk otthon ,azzal együtt ,hogy talán nem az "eredetit" esszük...Ne vedd magadra !

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó v, 2014-07-20 14:46

Fokhagyma nem kell bele, és fémmel ne nyúlj hozzá, mert megbarnul, és nem lesz szép fehér.Bors ha lehet fehér bors legyen, és az olaj, olíva olaj, úgy a fincsi.De ha még a hagymát lereszeled, az még jobb.
Én sokat csináltam már, eredeti recept szerint.

anna1957
anna1957 v, 2014-07-20 14:43

Szia! Szerintem kell bele fokhagyma,legalàbbis èn mindig adok hozzà,mèg egykis mustàrt is.Mi nagyon szeretjuk majonèzesen is.

Domokos Éva
Domokos Éva v, 2014-07-20 16:43

igen, pontosan, Én is igy készitem, most is azt fogok késziteni, és nagyon eteti magát.

Koni08
Koni08 cs, 2014-05-22 11:58

Szia Petra! Köszi, hogy megosztottad velünk :) Kérdésem az lenne, hogy fokhagyma kell-e bele? Bevallom őszintén, még nem készítettem magam, de az íze olyan általában, mintha lenne benne. köszi!

94