Körözött - a legízesebb szendvicskrém

Van aki juhtúróval, mások kifejezetten tehéntúróval készítik, egyben azonban megegyeznek, imádják a körözöttet!

Túró és tejföl, két kifejezetten magyar alapanyag, külföldi utazásaink során csak hasonlóakkal találkozhatunk a boltok polcain. Van egy közös nevezőjük: a legízletesebb hazai kence, a körözött alapanyagai.

Ezeket olvastad már?

Ezt a finomságot bármikor fogyaszthatjuk - reggelire, uzsonnára és vacsorára is tökéletes megoldás. Van aki csak juhtúróból készíti, másoknak így túl erős az íze, ezért tehéntúrót kevernek bele, és akad olyan is, aki csak a sovány túrós változatra esküszik.

Ezeket olvastad már?

Bármilyen összetételű társasági eseményen nagy biztonsággal tálalhatjuk, ugyanis mind a vegák, mind a húsimádók szeretik. Egy esetben nem ildomos a fogyasztása, közvetlen randevú előtt. Ez ugye nem szorul magyarázatra?

Tudj meg többet A Konyhafőnök adásáról itt!

Hozzászólások (2)

Törölt felhasználó

Nekem a tehéntúró és a tejföl házassága a tejfölös túró :) A k?rözött (hosszú ?-vel) juhtúróból készül, szigorúan tejföl nélkül.

szegyo

Körözött. Így helyes.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 őszi finomság, amit csak most tehetsz el a kamrába

Ugyan az ősz már a zord hónapok felé vezet minket, amikor szinte alig vannak friss alapanyagok a boltban, még nem kell teljesen lemondanunk a befőzésről és a különböző finomságok eltevéséről. Sőt, az évszak rengeteg kincsét csak most tudjuk későbbre megőrizni. Lássuk, mik ezek!