Körözött - a legízesebb szendvicskrém

Van aki juhtúróval, mások kifejezetten tehéntúróval készítik, egyben azonban megegyeznek, imádják a körözöttet!

Túró és tejföl, két kifejezetten magyar alapanyag, külföldi utazásaink során csak hasonlóakkal találkozhatunk a boltok polcain. Van egy közös nevezőjük: a legízletesebb hazai kence, a körözött alapanyagai.

Ezeket olvastad már?

Ezt a finomságot bármikor fogyaszthatjuk - reggelire, uzsonnára és vacsorára is tökéletes megoldás. Van aki csak juhtúróból készíti, másoknak így túl erős az íze, ezért tehéntúrót kevernek bele, és akad olyan is, aki csak a sovány túrós változatra esküszik.

Ezeket olvastad már?

Bármilyen összetételű társasági eseményen nagy biztonsággal tálalhatjuk, ugyanis mind a vegák, mind a húsimádók szeretik. Egy esetben nem ildomos a fogyasztása, közvetlen randevú előtt. Ez ugye nem szorul magyarázatra?

Tudj meg többet A Konyhafőnök adásáról itt!

Legújabb receptek

Citromos és narancsos fánkcsigák

Arancini i limoncini di carnevale, így hívják Olaszországban ezeket a citrom- és narancshéjas cukorral csavart fánkokat. Érdemes mindkét citrushéjat bevetni, mert isteni lesz tőlük a ...

Téli caprese saláta

A napfényes nyár zamatos, lédús paradicsomokkal és friss bazsalikommal teli caprese salátái jelenleg szinte elérhetetlenek: készítsünk inkább egy szezonális, téli verziót. Ehhez nem ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...