Nosalty-kvíz – Tisztában vagy vele, mik a konyhád veszélyei?

A konyha egy veszélyes hely, és nem csupán az éles kések és eszközök vagy a nyílt láng miatt, hanem más, kevésbé észrevehető, kevésbé ismert okokból is. Te vajon kitalálod az összeset? Töltsd ki kvízünket, és tedd biztonságosabbá a konyhádat!

Ha nem vigyázunk, a konyhai folyamatok során felszabadulhatnak olyan káros anyagok, amelyeket belélegezve vagy az étellel együtt elfogyasztva árthatunk egészségünknek. A nem megfelelő edény vagy zsiradék választása is hiba lehet, ezért érdemes ezeket a potenciálisan veszélyes szokásokat még időben kizárni az életünkből, hiszen ezek ugyanúgy károsíthatják az egészségünket, mint a dohányzás.

Töltsd ki kvízünket - kattints a képre!

Köztudott, hogy a dohányzás rendkívül káros az egészségre. Számos krónikus megbetegedés ismert kockázati tényezője, amelyet függőséget okozó jellege miatt sok esetben igen nehéz megszüntetni. A legjobb megoldás természetesen, ha egyáltalán nem gyújtunk rá, vagy igyekszünk leszokni a dohányzásról. A dohányosoknak ezzel együtt fontos törekedniük a dohányzás okozta ártalmak csökkentésére, illetve megismerniük az ezzel kapcsolatos lehetőségeket.

Ugyanilyen fontos megismernünk a konyhai veszélyeket is, hogy még időben változtathassunk az esetleges rossz szokásokon.

Ezen a linken elérhető kvízünkben most próbára teheted tudásodat!

A kvíz társadalmi felvilágosítás céljából létrejött, reklámcélokat nem szolgáló tájékoztatás, megrendelője a Philip Morris Magyarország Kft.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek