A kólás palack második élete

Mi történik a kólás palackkal, miután kifogyott belőle az ital? Általában kidobjuk. Pedig a Coca-Cola most új kupakokkal adna egy második esélyt neki – és a környezetnek is.

Lassú lebomlási ideje az egyik legkárosabb hétköznapi eszközzé teszi a műanyagpalackot. Pedig egyedül az Egyesült Államokban másodpercenként 1500 ilyen palackot használnak el az emberek. A Coca-Cola most egy újdonsággal próbálkozik ennek a helyzetnek az orvoslására: olyan kupakcsaládot vezetne be, melyek egy második esélyt adnak a palackoknak, és megóvják őket a szemeteskosártól. Az új tetőkkel minden egyes palack hétköznapi használati eszközzé, például folyékony szappantartóvá, filctollá, vízipisztollyá, ceruzahegyezővé vagy épp ketchup-tartóvá alakítható. A cég jelenleg Vietnamban, Thaiföldön és Indonéziában osztogatja ingyen ezeket a kiegészítőket, de remélhetőleg hamarosan az egész világon elérhetők lesznek.

Az alábbi rövid videón megnézhetjük a kólás palackok lehetséges utóéletét:

(via FirstWeFeast.com)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha valami egészséges édességre vágysz, ne keress tovább – Leteszteltük...

A diéta alatt nagyon nehéz olyan édességet találnunk, mely nemcsak kalóriaszegény, de finom és egészséges is. Szerencsére ma már vannak olyan termékek a piacon, melyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A szerkesztőségünknek most volt szerencséje megkóstolni a Good Calories termékeit, melyek minden eddig említett jótulajdonsággal rendelkeznek. Nézzük, mi volt a véleményünk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ételek, melyek nagyon sokat tesznek a bélrendszerünkért

Az elmúlt években az emberek egyre tudatossabbá váltak a bélrendszerük mikrobiómájával kapcsolatban, így egyre fontosabbá vált annak egészségének megőrzése is. Most kiderült, hogy ebben nagyon sokat segíthet bizonyos élelmiszerek gyakoribb fogyasztása.