Kipróbáltuk az otthon végezhető HPV-tesztet - olvassátok kolléganőink tapasztalatait!

Sokat olvashattok a Nosalty hasábjain is arról, hogy milyen fontos a megelőzés - ennek jegyében három kolléganőnk most kipróbálta az otthoni HPV-tesztet. (x)

Korábbi cikkünkben részletesen bemutattuk, hogy miért nem dőlhetünk nyugodtan hátra, ha negatív lett a nőgyógyásznál a méhnyakrák-szűrésünk. A statisztikák szerint ma minden második rákos eset olyan nőnél fordul elő, aki jár szűrésre, és a rákos esetek harmadában – a rendkívül súlyos betegség ellenére – negatív citológiai eredményt kapott. Pedig a citológiai rákszűrés feladata az lenne, hogy még a rák kialakulása előtt találja meg a problémát. Ma már szerencsére elérhető egy gyorsan, egyszerűen, fájdalommentesen elvégezhető, megfizethető és rendkívül megbízható eredményt adó módszer is. Ezzel a teszttel megtudhatjuk, hogy fertőzöttek vagyunk-e a HPV-vírussal, és eredményének függvényében tehetünk lépéseket nőgyógyászunknál vagy dőlhetünk hátra egy időre.

A HPV-teszt ebben a dobozban érkezik

A Neumann Labs Easy HPV-tesztje, egy minden eddiginél megbízhatóbb, pontosabb, és komfortos megoldás, hiszen otthon elvégezhető és teljesen fájdalommentes. Ezt a tesztet próbálták ki a szerkesztőség munkatársai - olvassátok a tapasztalataikat!

Csilla: "Már maga a csomagolás is nagyon diszkrét volt, nekem különösen tetszett, hogy ennyire visszafogott, mégis barátságos az egész csomag kidolgozottsága, egy percig nem éreztem azt, hogy egy rideg orvosi eszközzel lenne dolgom. A használati utasítás és a vizsgálathoz szükséges papírok jól átláthatóak és nagyon részletesek voltak igaz, pont a részletesség miatt többször is el kellett olvasnom az egész procedúrát leíró lapot (ez az a papír, amin a csomag megérkezésétől kezdve a feladásig, és a kielemzés visszaküldéséig minden rajta van, nem az ábrákkal teli leírás). A minimális ráfeszülés után nagy levegőt vettem és megcsináltam a tesztet, ami amúgy már meglepően egyszerű és fájdalommentes volt, szerintem az ember csak azért izgul, mert végső soron tart attól, mi lesz az eredmény. Persze a teszt elvégzése előtt, közben és után is jó pár dologra kell egyszerre figyelni, nyugodt környezetben azonban tényleg bárki meg tudja csinálni. Most pedig várunk."

A mintevételre szolgáló eszköz és a részletes leírás

Zsófi: "Nagyon egyszerűen elvégezhető a teszt, semmilyen fájdalommal nem járt. A saját hibámból kiindulva először el kell olvasni a teljes használati utasítást/megnézni a videót, és nem csak a teszthez tartozó útmutatót. :) Én mindenképp ajánlanám."

Mindenképpen a részletes ismertető elolvasásával kezdjük

Gabi: "Először kicsit megijedtem, amikor kinyitottam a leírást, de végigolvasva végül teljesen egyértelmű és érthető volt. A biztonság kedvéért megnéztem a videót is, és az aztán teljesen megnyugtatott. Innentől kezdve már egyértelmű volt, hogy mit kell tennem és hogyan. A videó sokat segített a vizsgálat utáni teendőkkel (pontosan hova ragasszam a vonalkódot és hasonlók). Ezt követően maga a teszt elvégzése nagyon egyszerű volt, körülbelül 2 percet vett igénybe és nagyon könnyen kezelhető a mintavevő eszköz. A mintavétel egyáltalán nem volt kényelmetlen, számomra sokkal kényelmesebb volt, mint egy nőgyógyászati vizsgálat. A mintavétel után volt egy kis furcsa érzés, mint amikor a nőgyógyász vesz mintát, csak annál kevésbé intenzív és maga a folyamat sem volt annyira kellemetlen. Biztosan ajánlanám mindenkinek, sőt már ajánlottam is a barátnőmnek."

Csilla, Zsófi és Gabi már postára is adták a mintáikat, úgyhogy nincs más hátra, mint megvárni a teszt eredményét.

A HPV-ről további információ elérhető a Neumann Labs honlapján.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek