Kipróbáltuk az otthon végezhető HPV-tesztet - olvassátok kolléganőink tapasztalatait!

Sokat olvashattok a Nosalty hasábjain is arról, hogy milyen fontos a megelőzés - ennek jegyében három kolléganőnk most kipróbálta az otthoni HPV-tesztet. (x)

Korábbi cikkünkben részletesen bemutattuk, hogy miért nem dőlhetünk nyugodtan hátra, ha negatív lett a nőgyógyásznál a méhnyakrák-szűrésünk. A statisztikák szerint ma minden második rákos eset olyan nőnél fordul elő, aki jár szűrésre, és a rákos esetek harmadában – a rendkívül súlyos betegség ellenére – negatív citológiai eredményt kapott. Pedig a citológiai rákszűrés feladata az lenne, hogy még a rák kialakulása előtt találja meg a problémát. Ma már szerencsére elérhető egy gyorsan, egyszerűen, fájdalommentesen elvégezhető, megfizethető és rendkívül megbízható eredményt adó módszer is. Ezzel a teszttel megtudhatjuk, hogy fertőzöttek vagyunk-e a HPV-vírussal, és eredményének függvényében tehetünk lépéseket nőgyógyászunknál vagy dőlhetünk hátra egy időre.

A HPV-teszt ebben a dobozban érkezik

A Neumann Labs Easy HPV-tesztje, egy minden eddiginél megbízhatóbb, pontosabb, és komfortos megoldás, hiszen otthon elvégezhető és teljesen fájdalommentes. Ezt a tesztet próbálták ki a szerkesztőség munkatársai - olvassátok a tapasztalataikat!

Csilla: "Már maga a csomagolás is nagyon diszkrét volt, nekem különösen tetszett, hogy ennyire visszafogott, mégis barátságos az egész csomag kidolgozottsága, egy percig nem éreztem azt, hogy egy rideg orvosi eszközzel lenne dolgom. A használati utasítás és a vizsgálathoz szükséges papírok jól átláthatóak és nagyon részletesek voltak igaz, pont a részletesség miatt többször is el kellett olvasnom az egész procedúrát leíró lapot (ez az a papír, amin a csomag megérkezésétől kezdve a feladásig, és a kielemzés visszaküldéséig minden rajta van, nem az ábrákkal teli leírás). A minimális ráfeszülés után nagy levegőt vettem és megcsináltam a tesztet, ami amúgy már meglepően egyszerű és fájdalommentes volt, szerintem az ember csak azért izgul, mert végső soron tart attól, mi lesz az eredmény. Persze a teszt elvégzése előtt, közben és után is jó pár dologra kell egyszerre figyelni, nyugodt környezetben azonban tényleg bárki meg tudja csinálni. Most pedig várunk."

A mintevételre szolgáló eszköz és a részletes leírás

Zsófi: "Nagyon egyszerűen elvégezhető a teszt, semmilyen fájdalommal nem járt. A saját hibámból kiindulva először el kell olvasni a teljes használati utasítást/megnézni a videót, és nem csak a teszthez tartozó útmutatót. :) Én mindenképp ajánlanám."

Mindenképpen a részletes ismertető elolvasásával kezdjük

Gabi: "Először kicsit megijedtem, amikor kinyitottam a leírást, de végigolvasva végül teljesen egyértelmű és érthető volt. A biztonság kedvéért megnéztem a videót is, és az aztán teljesen megnyugtatott. Innentől kezdve már egyértelmű volt, hogy mit kell tennem és hogyan. A videó sokat segített a vizsgálat utáni teendőkkel (pontosan hova ragasszam a vonalkódot és hasonlók). Ezt követően maga a teszt elvégzése nagyon egyszerű volt, körülbelül 2 percet vett igénybe és nagyon könnyen kezelhető a mintavevő eszköz. A mintavétel egyáltalán nem volt kényelmetlen, számomra sokkal kényelmesebb volt, mint egy nőgyógyászati vizsgálat. A mintavétel után volt egy kis furcsa érzés, mint amikor a nőgyógyász vesz mintát, csak annál kevésbé intenzív és maga a folyamat sem volt annyira kellemetlen. Biztosan ajánlanám mindenkinek, sőt már ajánlottam is a barátnőmnek."

Csilla, Zsófi és Gabi már postára is adták a mintáikat, úgyhogy nincs más hátra, mint megvárni a teszt eredményét.

A HPV-ről további információ elérhető a Neumann Labs honlapján.

Címlapról ajánljuk

Egy főzelék nem akkor rossz, ha liszt van benne, hanem...

Novemberben nyílik Szatmári Feri főzelékbárja, a Hippeace. A hosszabb ideje dédelgetett álom részben közösségi finanszírozással válik valóra: úgy néz ki, hogy a budapestiek osztják Feri több évtizedes szenvedélyét a tartalmas, korszerű zöldségalapú ételek iránt. Ferivel főzelékes ősélményekről, figyelmes vendéglátásról, céklakolbászról és arról beszélgettünk, mettől meddig főzelék a főzelék.

Balázs Barbara

További cikkek

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!

31 étel, amit idén decemberben mindenképp tegyél az (ünnepi) asztalra

Ismét eltelt egy év, eszméletlen, de így van: nem voltunk restek most sem, összeszedtük nektek a legszebb, legünnepibb, legdecemberibb receptjeinket adventre, karácsonyra, szilveszterre és újvére, hogy ne maradjatok inspiráció nélkül. A klasszikus, házias, családi fogások mellett előkerülhet egy-egy újító ötlet is. Segítünk!