Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kifakadt az egyik vállalkozó a hungaroringes ételárak kapcsán

Nem önszántukból emelték az egekbe az árakat a hungaroringi büfések - fakadt ki az egyik vállalkozó, aki szerint másképp lehetetlen kitermelni a tetemes összegű helypénzt. 

Ahogy azt pár napja megírtuk, horrorisztikus ételárak voltak a Hungaroringen: egy szelet pizza például 2 000 forintba került, egy perec 1 000 forintba, a rétes szintén ennyibe, míg a palacsinta 1 500 – 2 000 forintba, a gírosztál 4000 forint volt, míg egy üveg ásványvíz 800 forint. került.

Egy büfés, aki idén is kint árult, a Pénzcentrumnak elmondta, nem a lehúzásra megy a játék:

„Nekem ki kell fizetni a helypénzt, amitől meg mi dobunk minden évben egy hátast. A titoktartási záradék miatt nem mondhatok pontos összeget, de hétjegyű számról van szó egyetlen egységre... Emellett ki kell fizetnem az embereimet is, és persze az alapanyag, meg a többi sincs ingyen.”

- sorolta a vállalkozó.

A büfés ugyan nem árulta el a pontos összeget, de más iparági forrásaink szerint a nagyobb büféknek valóban 10 millió forint körüli összeget kell kifizetnie, de egy kisebb egységtől is milliós helypénzt szednek a magyar F1-es hétvégére.

A nyilatkozó arra is rámutatott, szerinte mindenki bele van kényszerülve a túlárazásba a Ringen.

„Ugyanaz a helyzet, mint a pesti karácsonyi vásárokon, csak itt nem egy hónap van arra, hogy kitermeljük a költségeket, hanem csak 3 nap.”

A büfés szerint ugyanakkor megéri a dolog, hiszen idén is 100 ezer fölött volt a nézőszám a Ringen. Ugyanakkor azt elismerte, hogy az árak inkább a külföldiek és a módosabb magyarok pénztárcájára vannak szabva, 

„aki ki tudja fizetni az ilyen-olyan tribünbérletet, az nem nézi, mennyibe van egy szendvics, vagy egy sör.”

És ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!