Kiderült, mennyit keresnek idén az Aldi dolgozói

Beszédes számok mutatják meg, az Aldi idén is kiemelkedő eredménnyel növelte nettó eredményét Magyarországon. 

Az Aldi több mint 40%-kal 7 milliárd forintra növelte nettó eredményét Magyarországon. A boltlánc az előző évhez képest 27%-kal költött többet a bérekre - derül ki a Napi.hu cikkéből.

Tavaly több mint 246 milliárd forint nettó árbevételt ért el a 146 bolttal rendelkező hálózatot működtető magyar Aldi, ez 18 százalékkal haladja meg a tavalyi 208 milliárdos forgalmat - derül ki az Igazságügyi Minisztérium céginformációs oldalán közzétett eredménybeszámolóból.

Az kiskereskedelmi vállalat adózott eredménye tavaly meghaladta a 7,4 milliárd forintot, ami kiugró, 42 százalékos növekedésnek felel meg az egy évvel korábbi 5 milliárd forintos profithoz képest - írja a gazdasági portál. A társaság úgy határozott, a bő 7 milliárd forintos nyereséget eredménytartalékba teszik.
A cég beszámolója szerint valószínűsíthető, hogy a koronavírus-járvány elmúltával egy általános recesszió alakul majd ki, ami a kereslet csökkenéséhez vezethet, így fel kell készülni arra, hogy a cég forgalma visszaeshet.
Az Aldi bérköltsége 27%-kal csaknem 16 milliárd forintra emelkedett, és míg a cég 2018 végén 3200 embernek adott munkát, egy évvel később már 3415 főt tarthatott számon munkaerőként.
Arról már többször is írtunk, egyes pozíciókra milyen bérezéssel keresett munkaerőt a boltlánc, egy elvontabb számítás szerint azonban egy-egy aldis dolgozó átlag bruttó bére meghaladta a 402 ezer forintot is. Fontos tudni, hogy ez a szám valamennyi dolgozó bére alapján számolt becslés, a valódi bérezés pozíciótól is függ - teszi hozzá a számításokhoz a Napi.hu.
Ez is érdekelhet:

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek