Kiderült, mennyibe kerül egy szelet az ország tortájából

Az ország tortáit több mint 370 magyar cukrászdában lehet kipróbálni, nem mindegy azonban, hogy a fővárosban vagy vidéken kóstoljuk meg az idei nyerteseket. 

A 2020-as év Magyarország tortája és cukormentes tortája verseny nyerteseit, a Curiositas és a Szentivánéji álom tortákat augusztus 19-től egyre több cukrászdában próbálhatják ki az érdeklődők. A torták neveinek kihirdetése óta 376 magyar cukrászda jelezte, hogy maguk is elkészítik a süteményeket, ahogy viszont az a Pénzcentrum cikkéből is kiderül, nem mindenhol kaphatóak azonos áron a nyertes desszertkreációk.

Tavaly szeletenként 700-800 forint között voltak kaphatóak Budapesten az ország tortái, a Pénzcentrum szerint azonban a koronavírus okozta válság és az árfolyamváltozás egy kicsit feltornázta ezeket az összegeket.

"Azt tudni kell, hogy a verseny kiírásánál nem szempont a torta bekerülési ára. Ezekre a tortákra jellemző, hogy sokféle és magasabb árazású alapanyagokból készülnek, emiatt viszonylag drágán tudják előállítani és kínálni a cukrászdák" - mondta Mohácsy István, a pátyi Caffe Trevi cukrászda képviseletében a lapnak.
Sitkei Balázs, a paksi Stella Cukrászda cukrászmestere elmondta, hogy 800 forint körül fogják adni a tortaszeleteket, míg tavaly emlékezete szerint 700 forintért kínálták. A cukormentes országtorta, vagyis a Szentivánéji álom a begyűjtött információk alapján olcsóbb, mint az ország tortája, míg előbbi szeletenként 750 forintba kerül, a nyertes Curiositas 850 forintért kapható a legtöbb helyen. Ezek az árak cukrászdánként még emelkedhetnek, Budapesten van olyan hely is, ahol 950 forintot kérnek el egy szelet süteményért.

Címlapról ajánljuk

További cikkek