Két éves a Hajós utcai olasz!

Az Opera közvetlen szomszédságában két éve töretlen sikerrel dübörög az 'A Presto'. Az étterem vezetői az évforduló alkalmából megújult étlappal rukkoltak elő. (x)

A szülinap kapcsán lehetőségünk nyílt betekintést nyerni az 'A Presto‘ új, mediterrán ízvilágot idéző ételkínálatába. Tengeri herkentyűk, színpompás saláták, ízletes tészták és különleges, gazdagon megpakolt pizzák. Az izgalmas felhozatalt elnézve először nem is tudtuk, mit kérjünk. Végül mindenből rendeltük, és megkezdődött „A nagy zabálás“ olasz módra. No nem azzal a szándékkal, ahogyan Marcello Mastroianniék tették az azonos című 1973-as filmben, hanem pusztán kíváncsiságból és élvezettel. Az alábbiakban fotós beszámolónkat látjátok.

Borjúcsíkos saláta

A puha borjúcsíkokkal tarkított kevert zöldsalátába az aszalt paradicsomon kívül friss koktélparadicsom is kerül!

A szurinettit vagy imádja valaki, vagy ki nem állhatja. Egyben azonban mindenki egyetért: a rózsaszínű halhúsból készült rudacskák csodálatosan mutatnak bármilyen salátában!

Szurinetti ráksaláta
Ravioli garnélával töltve

Kurkumás-tejszínes öntet, hatalmas, garnélával töltött ravioli tészta, és ez még csak a negyede a teljes adagnak. A többinek fotózás előtt valahogy lába kélt.

Strozzapreti bárányraguval

Friss és szárított fűszerekben gazdag bárányragu házi készítésű olasz tésztával – hmm, ez ám az igazán ínycsiklandó fogás!

A Presto gnocchi

Tejszínes, krémes gorgonzolaszósz, benne padlizsán és cukkini. A gnocchi pedig nem valami bolti műkaja, házi készítésű!

Pizza di carne

Végül, de nem utolsó sorban a húsimádók pizzája! Az olasz szalámi, sonka és húsos szalonnaszeleteken lilahagymakockák csücsülnek. Ez a teljesítmény mindannyiunk dicséretét kivívta!

Ha az ínycsiklandó képek láttán kedvetek támad kipróbálni valamelyik fogást, irány a Hajós utca!...mi több, a fenti mediterrán stílusú finomságokat meg is rendelhetitek! (x)

Az 'A Presto‘ étlapjáért kattintsatok ide!

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

„Csakis szívvel, lélekkel lehet finom ételeket az asztalra varázsolni" –...

A Nosalty-közösség nem lenne ugyanaz fáradhatatlan házi szakácsai nélkül, akik minden héten újabb receptekkel rukkolnak elő, ezzel is színesítve az oldalt. Ennek a lelkes csapatnak az egyik tagja Kard Éva "Gizi", aki HÚSBAVÁGÓ receptversenyünkön különdíjat nyert citromos-bazsalikomos patisszonkrémlevesével. Ő mesél most nekünk otthonról, konyháról és főzésről.

Nosalty

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.