Csokis és mogyorós, krémes és lágy. Kenyérre kenjük vagy sütibe tesszük. Mi az? A helyes válasz: nutella!
Az eredeti nutella nem olcsó mulatság, főleg, hogy gyermekeim egy reggeli étkezés alkalmával akár egy üvegnyit is simán bekebeleznek belőle. Hétköznap, suli előtt gabonapelyhet kapnak tejjel, de hétvégén reggelenként jólesik a nutellás kényeztetés. Van aki vajat ken alá, mások csak úgy, magában simítják a fonott kalácsra. Ha elég meleg és folyékony, akkor turmixot készítenek belőle, vagy gyümölcsre folyatják. Van persze olyan is, hogy amikor nem figyel senki oda, csak belekanalaznak egy nagyot és tovább állnak. Szóval van helye nálunk a mogyorós finomságnak.
Mivel nem veszek hetente, mindig nagy meglepetést és örömet okoz a családnak, ha meglátják az nutellásüveget a reggelihez terített asztalon. Amikor rábukkantam az interneten egy házi nutella receptre, rögtön eldöntöttem, hogy kipróbálom, és letesztelem a családon. Háromnegyed óra alatt kész is lett a remekmű.
Első olvasatra ugyan macerásnak látszott a dolog, de tényleg nem nagy tűz elkészíteni a házi változatot. Ugyanazokat az edényeket használhatjuk a mogyoró héjának eltávolításánál és a csoki olvasztásánál, úgyhogy mosogatni sem kell olyan sokat. A mogyoró héjának eltávolítása is egyszerű, és a víz, amelyben forralni kell pár percig a pirított mogyorót, gyönyörű mogyoróbarna színű lesz. (Sok nő álma ez a hajszín!) Ráadásul, ha elkészül, nem kell kivárni, hogy kihűljön. Mi rögtön kalácsra kentük. Igazi különlegesség, úgyhogy mostantól, amikor időm engedi, biztosan készítek házi nutellát.
A szombati reggeli tehát nagy boldogságban telt, délután viszont érkezett a szokásos kérdés: milyen édesség van itthon? Újabb gyors keresés után a tojássárgás-nutellás muffin sütése mellett döntöttem - gyors, egyszerű és nagyszerű. Vasárnap a megmaradt tojásfehérjéket az omlettbe rejtettem. Egy kis sajtszórással a színe szebb, az íze még kitűnőbb lett. Szóval végül mindennek megtaláltuk a helyét, a tányérok pedig kiürültek.
Jövő héten, ahogyan már korábban is ígértem, tényleg elmerülünk az egybesült csirke rejtelmeiben. Addig is készítsünk házi nutellát és sok sütit belőle!
A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!
A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...
Konyhai alapismereteinkhez biztosan hozzátartozik a tojásfőzés, viszont amennyire egyszerűnek tűnik, éppen annyira sok buktatót rejt magában, főleg akkor, ha nem mindegy számunkra, milyen állagú tojást eszünk. Mai Napi Tippünkben eláruljuk, hogyan készíthetsz főtt tojást forró víz nélkül!
A magas koleszterinszintet nem a zsíros ételek okozzák, annak ellenére, hogy nagyon sokak fejében ez a tévhit él. Táplálkozási szakértő osztja meg gondolatait a magas koleszterinszint okairól.
Sokan automatikusan a szupermarketek polcainak mélyére nyúlnak, mert biztosra veszik, hogy ott frissebb, hosszabb szavatosságú árut találnak. Bár ez elsőre logikusnak tűnhet, a szokás több kellemetlenséget és rejtett következményt hordoz, mint gondolnánk.
Sokan évek óta a citromot tartják nagy ellenségnek, ha teafogyasztásról van szó, hiszen a tealevelek természetes módon tartalmaznak alumíniumot, amit a citromsav képes kioldani a főzetbe. A valódi veszély azonban egész másban rejlik.
Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...
A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...