Készíts házilag orvosi szájmaszkot

Sajnos gyorsan elfogytak a patikában kapható orvosi maszkok, de aggodalomra semmi ok, mert házilag is tudsz készíteni olyat, amivel másokat megóvhatsz.

A kézfertőtlenítő és tisztítószerek után a szájmaszkokat kezdte el mindenki rohamosan felvásárolni, így elég gyorsan elfogytak. Azonban nem kell megijedni, mert csakúgy, mint a kézfertőtlenítőt, ezt is el tudod otthon készíteni.

FONTOS:

Ezek a fajta szájmaszkok nem óvnak meg a vírustól, de meggátolhatják, hogy tovább terjeszd a vírusokat, baktériumokat.

Konyhai papírtörlő:

  • 3 darab papírtörlő
  • tűzőgép
  • 2 darab hajgumi

Tedd össze a 3 darab papírtörlőt, és hajtsd össze hosszában, 3 részre osztva , harmonikaszerűen. Mind a két végéhez tűzd oda a hajgumikat, majd ha készen vagy, zárd le a végét a tűzőgéppel.

Pamutvászonból:

  • pamutvászon
  • kalapgumi
  • cérna
  • olló
  • vonalzó
  • gombostű

Mérj ki vonalzóval a pamut anyagból három 20x16 cm-es téglalapot, majd a hosszabbik oldalakon hajts be 1-1 centit, és vasald is le azt. A hajlított szélektől 7 mm távolságban varrd hozzá a behajlított anyagrészt az anyaghoz.

A téglalap rövidebb oldalán alulról kimérve 4,5 centiméteres anyagszakaszon hajtogasd be az anyagot 1 centinként, harmonikaszerűen. A hajtások rögzítésére használj gombostűket, és lazán férceld le ezeket. A redőzés azért szükséges, hogy a maszk rendesen illeszkedjen az archoz! Úgy három hajtás elég erre a célra.

Vágj le szájmaszkonként 2x20 cm darabot a gumiból, és a végeire köss csomót. A maszk rövidebb oldalainak csücskeihez varrd hozzá a gumikat úgy, hogy a fül mögé akasztva megtartsa az orrunk és a szánk előtt a maszkot.

Persze vannak más módszerek is – mutatunk nektek még pár videót:

Ezeket olvastad már?

via

via

Címlapkép: Getty

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!