Az egyszerű ok, ami miatt sót tesznek az emberek a kávéjukba

Bármennyire is hihetetlennek és őrültségnek hangzik a dolog, bizony sokon alkalmazzák ezt a trükköt, hogy finomabb legyen a kávéjuk.

Egyre többen tesznek cukor vagy más édesítőszer helyett sót a kávéjukba. Ennek igazán egyszerű oka van: a só elveszi a kesernyés ízt, emellett olyan ízeket is kihangsúlyoz, amelyek máskülönben teljesen elvesznének.

Az egyszerű ok, ami miatt sót tesznek az emberek a kávéjukba

A tudomány is igazolja ezt, egy 1980-as tanulmány szerint az egyszerű konyhasó rendkívül hatékonyan fojtja el a keserű ízeket, nemcsak a kávé esetében, de bármilyen ételben, ezért is kezdték el az emberek sózni a padlizsánt.

A só keserűségét elnyomó tulajdonságát egy 1995-ös kutatás is bebizonyította, ebben már az is kiderül, hogy az édes ízeket is képes kihangsúlyozni.

Persze fontos hozzátenni, hogy nem szabad túl sok sót beletenni, hiszen nem tűnik el az íze.

Forrásunk volt.


Még több érdekesség:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Címlapról ajánljuk

További cikkek