Kásás Tamás, a Rosenstein és egy budai lángosozó is ingyen látja el a kórházi dolgozókat

#Etesdadokit néven indult jótékonysági akció az egészségügyben dolgozók segítéséért. Neves éttermek, pékségek és még csokoládékészítők is csatlakoztak a kezdeményezéshez. 

Az #Etesdadokit akcióhoz bárki csatlakozhat, aki élelmiszerrel szeretné segíteni a frontvonalban dolgozó orvosokat. A Világevő oldalán megjelent Facebook-csoportban bárki tehet felajánlásokat, aki könnyítené az egészségügyben dolgozók munkáját. Ehhez és más hasonló kezdeményezéshez már több tucat kisebb-nagyobb cég és magánszemély is csatlakozott.

Kásás Tamás, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó étterme, az ideiglenesen ugyancsak zárva tartó Tommy Di Napoli és csapata például elismerését és tiszteletét kifejezve naponta 200 pizzát szállít ki térítésmentesen a kórházak dolgozóinak.

Az #Etesdadokit kezdeményezéshez a Fény utcai piac lángosozója, a Lángosland is csatlakozott, a fiatalokból álló csapat a következő két hétben napi 50 lángost szállít ki ingyen a Szent László Kórház dolgozóinak.

A kezdeményezéshez csatlakozott még a budapesti Artizán is, ők ma reggel osztottak meg Facebook-oldalukon egy fotót, amin első szeretetcsomagjukat küldik épp a Szent János kórház dolgozóinak.

Erdőháti Áron és Keve Márton kezdeményezéséhez egyre többen csatlakoznak:

  • akifli.hu hetente 100 ezer forint értékben küld élelmiszeradományt a kórházaknak,
  • aRosenstein étterem heti háromszor visz ki ételt a "küzdelem epicentrumába", pénteken sóletet,
  • a Déli Part BBQ a siófoki mentőállomás dolgozóinak biztosít hamburgereket,
  • a komáromi ZAX csokoládéműhely bonbonokkal teszi szebbé a helyi orvosok napjait,
  • a Vogel Diana napi 50 péksüteményt ajánlott fel a kórházi dolgozóknak,
  • a debreceni Pepito Pizza Bár is pizzákkal segíti a helyi kórház dolgozóit.

De a kezdeményezéshez folyamatosan csatlakoznak újabb vendéglátóhelyek és szakácsok is. Egy szegedi szoftverfejlesztő cég is azon dolgozik, hogy hamarosan magánszemélyek is tudjanak rendelni ételeket közvetlenül a kórházi dolgozók számára. Bár a főzésben csak a megfelelő egészségügyi papírokkal rendelkező személyek tudnak részt venni, alapanyagokkal vagy szállítási segítséggel bárki csatlakozhat!

Ezeket olvastad már?

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek