Karácsonyi, bűntudat nélküli édességek? Igen!

Próbálsz egészségesen élni, és előre rettegsz a karácsonyi kísértéstől és a pluszkilóktól? Akkor ezeket a recepteket pont neked találták ki!

Egész idáig jól bírtad, és próbáltál odafigyelni, hogy mit és mikor eszel, de jönnek az ünnepek, a családi nagy ebédek és már most rettegsz, hogy ha januárban a mérlegre állsz, legörbül majd a szád.

Nos, kár lenne kétségbe esni, ugyanis aScitec Nutrition új termékeivel nem kell feladnod az egészséges életmódot! Az új proteinbrownie és -muffin nem tartalmaz hozzáadott cukrot, ellenben magas a rost- és fehérjetartalma, valamint lassú felszívódású szénhidrátokat is pakoltak bele. És a legjobb, hogy nem csak ezt a két sütit készítheted belőlük! Most kifejezetten az ünnepre mutatnak pár könnyen elkészíthető, ötletes receptet Dudás Lili fitneszedző, életmódtanácsadó ajánlásával, amint nemcsak karácsonykor fogyaszthatsz bűntudat nélkül, hanem akár egész évben!

TIRAMISU

Hozzávalók a tésztához:
  • 6 adagoló kanál Scitec Protein Brownie
  • annyi víz, hogy összeálljon laza tésztává
  • 1 dl erős kávé
  • ½ tk rum (aroma)
  • 8-10 ek kakaópor
Hozzávalók a krémhez:
  • 25 dkg light mascarpone
  • 2 dl kókusztej
  • 1 adagolókanál vaníliás kazein (Scitec Night Pro)
Melegítsd elő a sütőt légkeverésen 180ºC-ra (vagy alsó felső sütésen 200ºC-ra), és egy kisebb tepsit bélelj ki sütőpapírral, vagy kend ki zsiradékkal. Keverd ki a Scitec Protein Brownie alapot elegendő vízzel, és a tésztát simítsd a tepsibe. Süsd nagyjából 15 percig, amíg érintésre rugalmas nem lesz. Közben keverd össze a krém hozzávalóit, és felhasználásig tedd hűtőbe. Ha kihűlt a tészta, vágd két részre, és mindkettőt locsolgasd meg a rummal összekevert kávéval, majd kend meg a fele krémmel az egyik felét és szórd meg kakaóval. Borítsd be a másik tésztalappal, kend meg a tetejét is a maradék krémmel, és szórd meg kakaóporral. Pihentesd a hűtőben legalább egy órát, utána könnyen szeletelhető lesz.

Még több receptet itt találsz!

Címlapról ajánljuk