Mitől lesz igazi a karácsony? Farkasházi Réka idén is megadja a módját az ünneplésnek

Ha arra a kérdésre kellene válaszolni, hogy mitől igazi a karácsony, sokan sokfélét mondanának. Életkortól és élethelyzettől is függ, hogy még az ajándék, a fenyőfa, a mézeskalács, a csillagszóró számít-e igazán, vagy mindezt megelőzi már a szeretet, a békesség és az együttlét fontossága. (x)

Farkasházi Réka egészen biztosan tudja a titkot. Vagy legalábbis énekelni gyakran szokott róla, hiszen az Igazi karácsony a címadó dala annak az albumnak, amely Boldizsár Ildikó csodaszép meséjével jelent meg, s amely idén aranylemez is lett. A címadó dalból idén a Mosoly Alapítvány felkérésére a napokban készül el egy vadonatúj klip, amelyben bárki elmondhatja, hogy neki mitől igazi a karácsony. Pontosabban leírhatja, hiszen a klipben kezeket, kézírásokat és a karácsonyra jellemző szavakat szeretnének az alkotók viszontlátni.

Farkasházi Réka és együttese

„Bár évek óta énekelem, hogy „bennünk az igazi karácsony a szeretet ünnepén”, én is ragaszkodom sok külsőséghez az ünneppel kapcsolatban” - mondja Réka.

„Imádom a karácsonyi hangulatot, a dekorációkat, az illatokat, a fényeket, a szertartásokat. Tavaly elmaradtak a koncertjeink ebben az időszakban, de idén szerencsére úgy tűnik, hogy azért talán elég sok helyre eljutunk személyesen is, sőt december 12-én a hagyományok szerint dupla karácsonyváró koncertet tartunk a MOM Kultban.”

A koncertre és a karácsonyra azonban már december 1-től lehet hangolódni. Egy különleges online adventi kalendárium lapozható fel, amelyben ezúttal dal, vers, mese lapul majd, a Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar előadásában. Felcsendülnek nagyszerű karácsonyi dalok, és meghallgathatunk sok kedves mesét, verset is. Az adventi kalendárium napi epizódjait a Mosoly x eMAG Köszönet Program oldalán lehet megtekinteni.

„Második éve segíti terápiás munkánkat az eMAG Magyarország, ezen a példaértékű módon, hogy a vásárlói a megrendelés során kapnak arra is, hogy a Mosoly Alapítványt egyszerűen, egy kattintással támogathassák” - mondja Adorján Katalin, az alapítvány vezetője.

„Ezt a bizalmat szeretnénk ezúton is megköszönni. Olyan eszközt választottunk, amelyet terápiánk során is sokat használunk, a súlyosan vagy tartósan beteg gyermekek pszichés állapotának segítésében. Zene és mese, ezt adjuk most decemberben a Köszönet Programban ajándékba, eddigi és jövőbeli támogatóinknak egyaránt.”

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek