Ebben az időpontban kéne bevenni a kalciumot

Van bármi jelentősége annak, mikor szedjük be a kalciumtablettáinkat? Most kiderül!

A kalcium a szervezetben a legnagyobb mennyiségben előforduló ásványi anyag, ami azt jelenti, hogy a szervezetednek sokra is van szüksége belőle az utánpótláshoz. Nem véletlen, hogy gyerekkorban annyiszor halljuk: igyunk elég tejet, mert sok kalcium van benne – az idegrendszernek, az izmoknak, a hormonoknak szükségük van rá, hogy jól működjenek, de a szervezet kalciumtartalékainak nagy része a csontokban van. Ezért is fontos, hogy megfelelő mennyiséget vigyünk be. Bár ételekkel is pótolhatjuk a kalciumot, sokan inkább valamilyen táplálékkiegészítőre szavaznak. De mikor érdemes beszedni ezeket?

Ebben az időpontban kéne bevenni a kalciumot

Mikor szedjük be a kalciumot?

Vannak olyan vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó kapszulák, melyeknél fontos figyelembe venni az időzítést.

A kalcium esetében az időzítés annyira nem fontos, azonban az igen, mivel vesszük be. A szakértők azt javasolják, hogy a kalciumot mindenképpen étkezés közben, és inkább kis adagokban vegyük be.

Ezek a kapszulák akkor szívódnak fel a legjobban, ha 600 milligramm alatti adagokban vesszük be őket. Tehát, ha mondjuk 1000 milligrammot szeretnék szedni egy nap, akkor érdemes két részletben bevennünk.

Forrásunk volt.


Még több az egészségről:

Címlapról ajánljuk

Borzongató musical a nyári hőségben: Rebecca a Szegedi Szabadtérin

Újabb nagyszabású, magával ragadó zenés előadást mutat be a Szegedi Szabadtéri Játékok. Sylvester Lévay és Michael Kunze Rebeccája A Manderley-ház asszonyát, Daphne du Maurier bestsellerét álmodja musicalszínpadra. Béres Attila bemutatója azonban nemcsak a világhírű regény – vagy éppen a Hitchcock nevéhez fűződő filmfeldolgozás – rajongóinak tartogat izgalmas pillanatokat!

Hirdetés