Kalácstölcsér a húsvét ízeivel töltve

Nincs asztal, ahonnan húsvétkor hiányozna a kalács a sonka és a tojás. Ebben a fogásban ez a hármas egyesül - te is imádni fogod!

A nagy ünnepekkor gyakran nehéz kreatívnak lenni - változtatnánk is az évek óta megszokott menün, de mégis, a legtöbben csak karácsonykor készítünk töltött káposztát, és nem állunk neki csak úgy sonkát főzni júniusban. Így aztán, bármennyire is szeretnénk változtatni, marad a megszokott rutin - mindenhol. Mivel a húsvét nem annyira szűk családi ünnep, mint a karácsony, ilyenkor gyakran megyünk rokonlátogatóba vidékre, ahol rendszerint szintén ugyanazokat a fogásokat kapjuk. Nincs ezzel semmi baj, pont ettől lesz olyan megnyugtató, minden a régiben érzésünk, de néha azért variálni is jó kicsit.

Kalácstölcsér sonkás tojájássalátával - recept itt!

Mikor az interneten megláttam ezeket a kelt tészta tölcséreket a bennük lévő krémmel, mindjárt az ugrott be, milyen jó kis húsvétesszencia lenne belőle. Nem is tudom, az eredetiben milyen krém volt, de nekem az egyik kedvenc reggelim húsvét reggelén a kaszinótojás friss kaláccsal, így rögtön az ugrott be, milyen jó lenne egy enyhén édes kalácstésztát csurig tölteni tojáskrémmel, és kieszegetni onnan, mint egy egzotikus fagyit. Míg a tölcsérek építésével foglalkoztam, eszembe jutott, hogy voltaképpen apró sonkakockák is nagyon illenének hozzá. Amikor elkezdtem a krém összeállítását, akkor került bele torma is - nehogy már pont az maradjon ki - meg egy kis snidling, de én lila vagy medvehagymát is el tudtam volna képzelni benne.

Tényleg, csak a kreativitásotok szabjon határt annak, hogy mint pakoltok bele, lényeg, hogy elég krémes legyen ahhoz, hogy kiskanállal bele lehessen pakolni, de nem túl laza, mert akkor kifolyik belőle.

Kalácstölcsér sonkás tojáskrémmel - recept itt!

Mire elkészültem, nagyon elégedett lettem. Először is, sokkal könnyebb megcsinálni, mint ahogy először gondoltam. Másodszor is, rájöttem, hogy ez a tökéletes reggeli húsvétkor, különösen akkor, ha látogatóba megyünk, hiszen előre elkészíthető, és mégis különleges. Ha pedig olyan mázlink van, hogy piknikezésre alkalmas az idő, akkor pláne! Végül pedig, mert nagyon kis csinos, de mégis, az a megszokott, jó kis húsvétíze van!

Címlapról ajánljuk

További cikkek