Kacsamell sütőtökös rizottóval

A mai Konyhafőnök Junior adásból nekünk Ádám és Csabi rizottója tetszett a legjobban. Évszaknak megfelelően sütőtökkel készítették el, így nagyszerűen illett a kacsához.

Kacsamell sütőtökös rizottóval

Hozzávalók

  • 1 kisebb sütőtök, 1 db kacsamell, 2 marék rizottórizs, 6 dl alaplé, friss zsálya, 2 ek borecet, metélőhagyma a díszítéshez
  • Az alapléhez: 1 db fehérrépa, 2 db sárgarépa, 4 szál újhagyma

Elkészítés

  1. A sütőtököt félbe vágjuk, kimagozzuk, meghámozzuk, felkockázzuk. Sütőben 10 percig sütjük 200 fokon.
  2. Olajon hagymát párolunk, rárakjuk a rizst, átforgatjuk, majd öntünk rá borecetet, amit elpárologtatunk.
  3. 1 merőkanálnyi alaplevet adunk hozzá, megvárjuk, míg felveszi a rizst, majd újra adunk hozzá addig, amíg al’dente nem lesz.
  4. Végén belekeverünk vajat, asütőtököt és a parmezánt, és kész.
  5. A kacsamellet körbepirítjuk zsályás vajban, majd 210 fokon sütőben megsütjük.
  6. Egy mély tálba szedjük a rizottót, a tetejére halmozzuk a szeletelt, sült kacsát. Snidlinggel díszítünk.

Tudj meg többet A Konyhafőnök Junior adásáról itt!

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!