Kacsamell sütőtökös rizottóval

A mai Konyhafőnök Junior adásból nekünk Ádám és Csabi rizottója tetszett a legjobban. Évszaknak megfelelően sütőtökkel készítették el, így nagyszerűen illett a kacsához.

Kacsamell sütőtökös rizottóval

Hozzávalók

  • 1 kisebb sütőtök, 1 db kacsamell, 2 marék rizottórizs, 6 dl alaplé, friss zsálya, 2 ek borecet, metélőhagyma a díszítéshez
  • Az alapléhez: 1 db fehérrépa, 2 db sárgarépa, 4 szál újhagyma

Elkészítés

  1. A sütőtököt félbe vágjuk, kimagozzuk, meghámozzuk, felkockázzuk. Sütőben 10 percig sütjük 200 fokon.
  2. Olajon hagymát párolunk, rárakjuk a rizst, átforgatjuk, majd öntünk rá borecetet, amit elpárologtatunk.
  3. 1 merőkanálnyi alaplevet adunk hozzá, megvárjuk, míg felveszi a rizst, majd újra adunk hozzá addig, amíg al’dente nem lesz.
  4. Végén belekeverünk vajat, asütőtököt és a parmezánt, és kész.
  5. A kacsamellet körbepirítjuk zsályás vajban, majd 210 fokon sütőben megsütjük.
  6. Egy mély tálba szedjük a rizottót, a tetejére halmozzuk a szeletelt, sült kacsát. Snidlinggel díszítünk.

Tudj meg többet A Konyhafőnök Junior adásáról itt!

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...