Kacsamell sütőtökös rizottóval

A mai Konyhafőnök Junior adásból nekünk Ádám és Csabi rizottója tetszett a legjobban. Évszaknak megfelelően sütőtökkel készítették el, így nagyszerűen illett a kacsához.

Kacsamell sütőtökös rizottóval

Hozzávalók

  • 1 kisebb sütőtök, 1 db kacsamell, 2 marék rizottórizs, 6 dl alaplé, friss zsálya, 2 ek borecet, metélőhagyma a díszítéshez
  • Az alapléhez: 1 db fehérrépa, 2 db sárgarépa, 4 szál újhagyma

Elkészítés

  1. A sütőtököt félbe vágjuk, kimagozzuk, meghámozzuk, felkockázzuk. Sütőben 10 percig sütjük 200 fokon.
  2. Olajon hagymát párolunk, rárakjuk a rizst, átforgatjuk, majd öntünk rá borecetet, amit elpárologtatunk.
  3. 1 merőkanálnyi alaplevet adunk hozzá, megvárjuk, míg felveszi a rizst, majd újra adunk hozzá addig, amíg al’dente nem lesz.
  4. Végén belekeverünk vajat, asütőtököt és a parmezánt, és kész.
  5. A kacsamellet körbepirítjuk zsályás vajban, majd 210 fokon sütőben megsütjük.
  6. Egy mély tálba szedjük a rizottót, a tetejére halmozzuk a szeletelt, sült kacsát. Snidlinggel díszítünk.

Tudj meg többet A Konyhafőnök Junior adásáról itt!

Címlapról ajánljuk

További cikkek