Jófogások gyümölcscentrifuga-vásárláshoz

Volt már gyümölcscentrifugád? Túl drágának találod, azért nem vásároltál idáig? Miért nem veszel használtan? Mi megmondjuk, mire figyelj. (x)

Jönnek az őszi borongós napok, a nyári, vitaminokban gazdag zöldségeknek, gyümölcsöknek pedig lassan lőttek. Egy egészséges, frissen készített gyümölcsitalért kiált a szervezeted. Itt az ideje, hogy beszerezd az őszi-téli megmentőd: egy gyümölcscentrifugát! Ha az alábbi szisztéma szerint választod ki, nagy gond nem történhet.

Teljesítmény

Jó teljesítményű motor (600-700 Watt) segítségével új szerzeményünk biztosan minden, a gépbe tett zöldséget vagy gyümölcsöt kiprésel nekünk. Nem kell aggódnunk, hogy egy keményebb cékla vagy sárgarépa tönkreteszi.

Sebességfokozatok

A többféle sebességfokozat ugyancsak a különböző keménységű zöldségek miatt jó. Magasabb fordulatszám = nagyobb hatékonyság.

A penge és a szűrő anyaga

Amennyiben hosszú távon szeretnénk üzemeltetni újdonsült gyümölcscentrifugánkat, csakis rozsdamentes acélból készült pengéjű és szűrőjű készüléket vásároljunk.

A gyümölcslétároló mérete

Ha csak egy picike edény áll rendelkezésünkre, amibe várjuk az égi mannát, akkor percenként le kell állítanunk a folyamatot. Éppen ezért legyen legalább 1 liter űrtartalmú a kivehető gyümölcslétároló.

Péptartó

A kivehető péptartó ugyancsak fontos kelléke a gyümölcscentrifugának. Ha minden alkatrész külön szétszedhető, akkor tudjuk könnyedén és egyszerűen elmosni őket. Ugyanakkor a tartó mérete itt is lényeges: minél nagyobb, annál hosszabban tudunk dolgozni ürítés nélkül.

Nagy bemenet

Itt a gép tetején elhelyezkedő nyílás méretére, ennek megfelelő nagyságára gondolunk. Ha túl kicsi, akkor szeletelhetjük a gyümölcsöket száz darabba, ezért inkább válasszunk nagyobb bedobónyílással rendelkező terméket. Így sok plusz munkától kíméljük meg magunkat! (x)

Egy Jófogásért kattints ide

Címlapról ajánljuk

További cikkek