Jófogások gyümölcscentrifuga-vásárláshoz

Volt már gyümölcscentrifugád? Túl drágának találod, azért nem vásároltál idáig? Miért nem veszel használtan? Mi megmondjuk, mire figyelj. (x)

Jönnek az őszi borongós napok, a nyári, vitaminokban gazdag zöldségeknek, gyümölcsöknek pedig lassan lőttek. Egy egészséges, frissen készített gyümölcsitalért kiált a szervezeted. Itt az ideje, hogy beszerezd az őszi-téli megmentőd: egy gyümölcscentrifugát! Ha az alábbi szisztéma szerint választod ki, nagy gond nem történhet.

Teljesítmény

Jó teljesítményű motor (600-700 Watt) segítségével új szerzeményünk biztosan minden, a gépbe tett zöldséget vagy gyümölcsöt kiprésel nekünk. Nem kell aggódnunk, hogy egy keményebb cékla vagy sárgarépa tönkreteszi.

Sebességfokozatok

A többféle sebességfokozat ugyancsak a különböző keménységű zöldségek miatt jó. Magasabb fordulatszám = nagyobb hatékonyság.

A penge és a szűrő anyaga

Amennyiben hosszú távon szeretnénk üzemeltetni újdonsült gyümölcscentrifugánkat, csakis rozsdamentes acélból készült pengéjű és szűrőjű készüléket vásároljunk.

A gyümölcslétároló mérete

Ha csak egy picike edény áll rendelkezésünkre, amibe várjuk az égi mannát, akkor percenként le kell állítanunk a folyamatot. Éppen ezért legyen legalább 1 liter űrtartalmú a kivehető gyümölcslétároló.

Péptartó

A kivehető péptartó ugyancsak fontos kelléke a gyümölcscentrifugának. Ha minden alkatrész külön szétszedhető, akkor tudjuk könnyedén és egyszerűen elmosni őket. Ugyanakkor a tartó mérete itt is lényeges: minél nagyobb, annál hosszabban tudunk dolgozni ürítés nélkül.

Nagy bemenet

Itt a gép tetején elhelyezkedő nyílás méretére, ennek megfelelő nagyságára gondolunk. Ha túl kicsi, akkor szeletelhetjük a gyümölcsöket száz darabba, ezért inkább válasszunk nagyobb bedobónyílással rendelkező terméket. Így sok plusz munkától kíméljük meg magunkat! (x)

Egy Jófogásért kattints ide

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„Most arra van szükségem, hogy egy egyszemélyes márkaként is kivirágozzak...

Az egyik első, releváns gasztrosikeremet épp Havas Dórának köszönhetem, az ő indiai vajascsirke-receptje ugyanis nemcsak engem vett le a lábamról, de azokat is, akik utána megkóstolták. A Lila füge szerzőjét a blog indulásakor még csak az elszánt foodie-k és gasztrorajongók ismerték, ma már viszont több mint százezren követik különféle platformokon, és készítik el a receptjeit. Ebben az interjúban többek között arról kérdeztem, hogy vajon van-e olyan egyáltalán, hogy egy gyerek rossz evő, miért van az, hogy a gasztroblogok és szakácskönyvek világában egyértelmű a nőuralom, és mi volt az első étel, amit már a barátai is vele azonosítottak.

KormosLili

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.