Játssz és nyerj Bombival!

Ashát már a fővárosi állatkert látogatói is megcsodálhatják! A kis elefántnak ráadásul már nemcsak rajongói vannak, hanem egy támogatója is akadt – Bombi. (x)

Játssz és nyerj!

Bombival és kis védencével most nyerhetsz is! Válaszolj a kérdésünkre, és értékes nyereményekkel lehetsz gazdagabb!

A játék kérdése:

Milyen fokozatú örökbefogadója Bombi a fővárosi állatkert elefántbébijének?

  • Ezüstfokozatú
  • Aranyfokozatú
  • Bronzfokozatú

Küldd el a helyes választ a jatek@nosalty.hu-ra, és ha Fortuna neked kedvez, nyerhetsz! A játék 2013. május 21-től 2013. június 4. éjfélig tart, sorsolás 2013. június 5-én! A Bombi a helyes megoldást beküldők között kisorsol 2 darab családi belépőt a fővárosi állatkertbe, 3 darab Bombi-ajándékcsomagot Bombi-pólóval, illetve 5 darab Bombi-ajándékcsomagot. A megfejtés beküldésével minden játékos elfogadja a játékszabályzatot és a NoSalty.hu látogatói feltételeit.

A kérdés megválaszolásához a Bombi Facebook-oldalán találsz segítséget! >>

Bombi és Asha

Májusra várták, de 3 hónappal hamarabb, 2013. február 14-én hajnalban világra jött a Fővárosi Állat- és Növénykert ázsiai bébielefántja. Az elefántborjú a becslések szerint 75 kilogramm súlyú és 85 centiméter magas. Ez örömteli és egyben szenzációs esemény az állatkert életében, hiszen utoljára 1961-ben született elefánt Budapesten.

A kezdeti kritikus időszakot átvészelve ma már a kis elefánt szépen fejlődik és boldogan szaladgál, játszik anyja mellett. Néhány héttel születése után közkívánatra már nevet is kapott az elefántborjú, neve Asha lett, aminek jelentése „Remény”.

Bombi is nagyon örült az új jövevénynek, a keresztelő után azonnal pártfogásába is vette és egy évre örökbe fogadta Ashát. Bombi, mint lelkes nevelőszülő, folyamatosan látogatja Ashát, és részt vesz az állatkerti rendezvényeken. Többek között a Föld Napja Fesztiválon és a május 12-én megrendezett Nevelőszülők Találkozóján, ahol nemcsak újabb, érdekes információkat tudott meg Asha fejlődéséről, hanem közös játékra hívta az összes állatkerti nevelőszülőt. A feladatot teljesítőket pedig Bombi finomságaival ajándékozta meg és ezzel még nincs vége a sok-sok meglepetésnek, amit még az elkövetkezendő évben Asha és Bombi közösen fognak adni minden kis pajtásnak...

Aki többet szeretne tudni Bombi kis barátjáról, kövesse Bombi Facebook-oldalát vagy jöjjön és látogasson el az állatkertbe! (x)

Ismerkedj meg Bombival! >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!

31 étel, amit idén decemberben mindenképp tegyél az (ünnepi) asztalra

Ismét eltelt egy év, eszméletlen, de így van: nem voltunk restek most sem, összeszedtük nektek a legszebb, legünnepibb, legdecemberibb receptjeinket adventre, karácsonyra, szilveszterre és újvére, hogy ne maradjatok inspiráció nélkül. A klasszikus, házias, családi fogások mellett előkerülhet egy-egy újító ötlet is. Segítünk!