Játssz a Lurpak nyereményeiért!

Kóstoltad már a világ legjobb vaját? A Lurpak most induló nyereményjátékán 20.000 Ft értékű ajándékcsomagot nyerhetsz, ha helyesen válaszolsz egy kérdésre!

Játssz és nyerj!

Ha szeretnéd megnyerni a 20.000 Ft értékű ajándékcsomagot a Lurpak vaj gyártójától, az Arla Foods ambától, nem kell mást tenned, mint válaszolni egy kérdésre, a helyes megfejtést pedig elküldeni a jatek@nosalty.hu e-mail-címre 2013. március 18-tól április 14-én éjfélig. Sorsolás: 2013. április 15-én! Az e-mail elküldésével minden játékos elfogadja a játékszabályzatot és a NoSalty.hu látogatói feltételeit.

A játék kérdése

Hány éves múltra tekint vissza a Lurpak?

  • A: kb. 25 év
  • B: több mint 100 év
  • C: kb. 50 év

A Lurpak-sztori

A Lurpak márka a világon mindenütt egyet jelent a kiváló minőségű vajjal. Több mint 100 országban forgalmazzák, és számos díjat nyert. „A világ legjobb vaja” díjat kétszer is megkapta.

Dánia legelői egész évben dúsan zöldellnek – nincsenek komoly fagyok, ahogyan forró nyarak sem, az Északi- és a Balti-tenger temperáló hatása megteszi a magáét. Az itt legeltetett tehenek tejhozama egyenletesen jó minőségű, ez a konstans alapanyag adja a dán tejtermékek alapját.

Tudtad? 1901-ben védett márkaként regisztrálták a Lur márkát, melyet kizárólag a dán tejtermelők használhattak. A Lur egy skandináv bronzkori fúvóshangszer, Dánia jelképe, és ez látható minden Lurpak vaj csomagolásán.

Az azóta eltelt több mint 100 év sokat szigorított a minőségi kritériumokon. A komoly minőségi követelmények mellé szigorú élelmiszer-biztonsági feltételrendszer került, de ma már arra is figyelnek, hogy az áru hogyan, milyen körülmények között jut el a fogyasztóhoz. Persze a legfontosabb, hogy mi kerül az ezüstpapírba. Minden csütörtök reggel 8 ember indul Holstebróba, hogy a vajtermelési központban részt vegyen az ellenőrzési ceremónián. A négyórás procedúra legalább olyan komoly, mint egy borverseny Bordeaux-ban. A kiválasztott szakértők 1–15-ig pontoznak, vizsgálják a vaj külalakját, konzisztenciáját, illatát és ízét.

Ha a vakkóstolás megvolt, a becsomagolt termékeket is szigorúan ellenőrzik: a papírnak tökéletesen passzolnia kell a vajtömbre, és színe, felirata, címkézése, a szavatosság korrekt jelzése – mind nyomnak a latban. Ezzel az ellenőrzési rendszerrel a Lurpak több mint 100 éve garantálja, hogy mindig tökéletes minőség kerüljön a vásárlók kosarába. (x)

Íme, a Lurpak, a világ legjobb vaja! >>

Címlapról ajánljuk

Ehető ajándékok karácsonyra

Gongolkodjatok idén ehető ajándékban karácsonyra! Legyen szó bármilyen édes házi apróságról a gumicukortól a lekvárig, biztos, hogy örülni fognak az ajándékozottak!

Nosalty

További cikkek