Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Itt van a ROVAR ALAPÚ kutya- és macskaeledel a Föld védelmében

Ne lepődjünk meg, ha a közeljövőben elterjed a rovar alapú étkezés a háziállatok esetében, ráadásul a vegetáriánusoknak is jó alternatíva lehet, ha mellőzni szeretnék a húst.

Amennyiben eddig is előszeretettel vadászta le a kutya vagy a macska az eléjük tévedő ízeltlábúakat, akkor nem is áll messze a legújabb trendtől, ami a háziállatok étkeztetésében nemrég ütötte fel a fejét.

A legújabb kutatások szerint ugyanis a rovaralapú ételek hosszútávon sokkal kedvezőbbek kis kedvenceink számára, mint a különféle húsok vagy húsos ételek. 

A felmérések szerint a megkérdezett kutyatulajdonosok közül többen is nyitottak lennének a környezetbarát megoldásra.

Tudtad?

A becslések szerint jelenleg a háziállatok fogyasztják az összes hús 20%-át a világon.

A rovarokban gazdag étrend a hagyományos állateledelekhez képest a fehérjében dús ízeltlábúaknak köszönhetően könnyedén elterjedhet majd, ráadásul választ adhat a túlzott hústermelés problémakörére is. A szakértő szerint elengedhetetlen az olyan táplálékforrások kiaknázása, melyek nem károsítják jobban a környezetünket.

Van, ahol már működik

Az Egyesült Királyságban ugyan még a magasabb árfekvésű állateledeleknél drágábban, de már árusítanak 40%-ban rovarfehérjét tartalmazó tápokat. Az egyik cég szóvivője szerint vegetáriánusként a lelkiismerete is tisztább az általa tervezett ételeknek hála, és reméli, ez másoknak is segítség lehet. 

A macskatulajdonosok számára pedig külön meggyőző érv lehet, hogy a rovarfehérje fogyasztásával is biztosíthatják a cicáknak esszenciális aminosav, a taurin bevitelét. 

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: iStock

Via BBC

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!