Íme a Camelccino, amely egy nagyon különleges állat tejéből készül

A Közel-keleten egyre nagyobb népszerűségnek örvend a tevetej, melyet egy nem is olyan távoli országban akár mi is kipróbálhatunk. 

Egy skót kávézó a napokban tűzte itallapjára Camelccino kávéját, mely 100%-ban teve tejéből készült. A kávé nem csak fő alapanyaga miatt különleges, árusításával a kávézó a kenyai tejkereskedőket támogatja.

De miért is inna bárki tevetejet?

A számunkra egzotikusnak ható tevetej állítólag igen egészséges: fele annyi zsírt tartalmaz, mint a tehéntej, telítetlen zsírsavakban gazdag, magas a C-vitamin tartalma, ráadásul mivel teljesen más tulajdonságai vannak, mint a tehéntejnek, elvileg allergiás reakciókat sem okoz. Sem az íze sem a színe nem üt el sokban a tehéntejtől, talán csak annyiban más, hogy kicsit sósabb az íze.

Ez is érdekes! - Megkóstolnád a tevetejet? - Tele van C-vitaminnal!

Az első európai tevés capuccino az Edinburgh-i Willow Tea Room nevű kávézóban kapható és 2.40 Fontba, azaz nagyjából 885 Forintba kerül, a bevétel 10%-a pedig azon 141 kenyai tevetej termelő asszonyhoz kerül, akik a camelccinohoz biztosítják az egészséges fehér nedűt.

https://twitter.com/mercycorps_uk/status/1133647891384475648?ref_src=twsrc%5Etfw
,,Reméljük, hogy ez a szórakoztató kezdeményezés segít felhívni a figyelmet annak fontosságára, ezzeltámogatva azokat a közösségeket, amelyek különösképpen ki vannak téve az éghajlatváltozás viszontagságainak" - mondta Simon O'Connell, a Mercy Corps ügyvezető igazgatója.
A tevetejes capuccinot több emberrel is megkóstoltatták az utcán, ám a közönség mondjuk ki, láthatóan nem volt oda a kávékülönlegességért.
https://twitter.com/STVNews/status/1133765507197349889?ref_src=twsrc%5Etfw
A tevetej eddig főleg Afrikában és a Közel-Keleten népszerű ital, szakértők szerint a tejben tízszer annyi vas és háromszor annyi C-vitamin van, mint a tehéntejben.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Ezeket olvastad már?

via indenpendent

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek