Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Íme a Camelccino, amely egy nagyon különleges állat tejéből készül

A Közel-keleten egyre nagyobb népszerűségnek örvend a tevetej, melyet egy nem is olyan távoli országban akár mi is kipróbálhatunk. 
Egy skót kávézó a napokban tűzte itallapjára Camelccino kávéját, mely 100%-ban teve tejéből készült. A kávé nem csak fő alapanyaga miatt különleges, árusításával a kávézó a kenyai tejkereskedőket támogatja. 
 

De miért is inna bárki tevetejet?

A számunkra egzotikusnak ható tevetej állítólag igen egészséges: fele annyi zsírt tartalmaz, mint a tehéntej, telítetlen zsírsavakban gazdag, magas a C-vitamin tartalma, ráadásul mivel teljesen más tulajdonságai vannak, mint a tehéntejnek, elvileg allergiás reakciókat sem okoz. Sem az íze sem a színe nem üt el sokban a tehéntejtől, talán csak annyiban más, hogy kicsit sósabb az íze. 

Ez is érdekes! – Megkóstolnád a tevetejet? – Tele van C-vitaminnal!

 

Az első európai tevés capuccino az Edinburgh-i Willow Tea Room nevű kávézóban kapható és 2.40 Fontba, azaz nagyjából 885 Forintba kerül, a bevétel 10%-a pedig azon 141 kenyai tevetej termelő asszonyhoz kerül, akik a camelccinohoz biztosítják az egészséges fehér nedűt. 

,,Reméljük, hogy ez a szórakoztató kezdeményezés segít felhívni a figyelmet annak fontosságára, ezzel támogatva azokat a közösségeket, amelyek különösképpen ki vannak téve az éghajlatváltozás viszontagságainak" – mondta Simon O'Connell, a Mercy Corps ügyvezető igazgatója. 
 
A tevetejes capuccinot több emberrel is megkóstoltatták az utcán, ám a közönség mondjuk ki, láthatóan nem volt oda a kávékülönlegességért. 
 
A tevetej eddig főleg Afrikában és a Közel-Keleten népszerű ital, szakértők szerint a tejben tízszer annyi vas és háromszor annyi C-vitamin van, mint a tehéntejben. 
 

EZ IS ÉRDEKELHET: 

via indenpendent

 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!