Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Így tedd élménnyé a főzést akkor is, ha nem vagy konyhatündér!

A konyhában akkor is érezheted magad jól, ha nem gyakran fordulsz meg a helyiségben. Így dobd fel a főzést! (x)

Ahhoz, hogy élvezetes legyen a konyhában eltöltött 1-2 óra, nem kell, hogy kívülről fújd a recepteket, és ismerd a legújabb gasztrotrendeket. Egyszerűen süss, főzz a saját ízlésednek megfelelően, elvárások nélkül, és légy nyitott az új ízekre!

Tartsd magad előtt a receptet!

Vidd a mobilodat vagy a tabletedet a konyhába, és kövesd a receptet! Persze nem kell mindent grammra pontosan betartani (kivéve a sütiknél), mert elvész a sütés-főzés élvezete, de jó, ha szem előtt tartod az itinert. Azért, hogy ne öntsd vagy ejtsd le a mobilodat, válassz olyan, a konyhában kifejezetten praktikus dugaljat, amin mobiltartó is van, így nem kell attól félned, hogy a telefonod beleesik a liszteszacskóba vagy a habarásba.

Kapcsolj zenét!

Ha jó a hangulatod, a főzés is jobban fog menni. Persze a zene akkor élvezhető igazán, ha jó minőségben szól, de ma már te is kiépíthetsz az otthonodban olyan hangrendszert, ami minőségi, mégsem igényel különösebb technikai tudást. Meghatározhatod, hogy a lakás mely helyiségében szóljon a zene, és ha a dizájnra is ügyelsz, választhatsz süllyesztett hangszórókat is.

Ne félj kísérletezni!

Lépj ki a megszokott ízek világából, és merj kipróbálni új fűszereket, alapanyagokat is. Ha kísérletezel, természetesen nagyobb az esélye annak is, hogy valamit elrontasz, de megéri tanulni, ha nem szeretnél egész életedben bundás kenyéren, virslin és rendelt ételeken élni.

Hívd át a barátaidat!

Egyedül nem megy? Ahhoz, hogy a konyha igazi nyüzsgő, jó hangulatú élettérré váljon, hívd át a barátaidat egy közös főzésre. Osszátok le a feladatokat egymás között, így nemcsak hamarabb végeztek, de biztos, hogy az étel is finomabb lesz, ha mindenki beleadja a szívét, lelkét, meg persze a tudását.

Még több okos megoldást itt találsz!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!