Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Így ne kapj agybajt a költözéstől - életmentő tippek

Egy költözés rengeteg idegeskedéssel járhat, plusz ilyenkor szembesülünk azzal, hogy mennyi kacatot felhalmoztunk az évek során. Hogyan éld túl könnyedén? Adunk pár tippet!

Ha másban nem is, költözködésben igazi specialistává váltam: az elmúlt 10 évben nem telt el úgy egy év sem, hogy ne költözködtem volna A-ból B-be. Ez alatt az idő alatt sok mindent tanultam, így mára már gyakorlatilag éves rutin, amikor ismét dobozolni kezdek. Hogy ne őrülj bele a költözködésbe? Megosztom, én hogy csinálom:

1. Dobozolás

Igen, szuper dolog, amikor bepakolod a cókmókod a dobozba, szépen ráírod, hogy melyik helyiségbe kell majd letenni az új lakásban, és pikk-pakk meg is van oldva az ügy. Na persze! Egyáltalán nem mindegy, hogy mekkora méretű dobozokat használsz. Ha túl nagy, akkor azt tele fogod pakolni, így nem fogod elbírni, ha túl pici, akkor pedig rengeteg konyha vagy fürdő feliratú dobozod lesz, ráadásul piszok sok helyet foglalnak el. Inkább próbáld megtalálni az arany középutat közepes méretű dobozokkal, bőröndökkel! Hidd el, könnyebb lesz!

2. Törékeny csetreszek

Ha nem szeretnéd, hogy a nagyi teás- vagy kávéskészlete darabokban érkezzen meg az új lakásba, akkor – igaz, időigényes – érdemes egyenként becsomagolni a féltett darabokat. Ha lehet, a törékeny csészéket, poharakat, tányérokat ne papír-, inkább műanyag dobozokban szállítsd!

Ez is érdekelhet!

Így varázsolhatod ragyogóvá a járólapot és frissítheted fel a szőnyeget ecettel

3. Ha már szállítás

Nem vagyok híve a költöztetőcégeknek, ezért nem hívtam, de most, a költözés után ezt másképp gondolom. Az oké, hogy segítenek a barátok és a családtagok, de mérlegelni kell, hogy érdemes-e három-négy autót futtatni, és több körben átköltözni, amikor egy költöztetőcég megoldja ezt a problémát, és még aznap el is kezdheted a kicsomagolást.

4. Kicsomagolás

Először a legfontosabb cuccokat csomagold ki, amelyekre égető szükséged lesz, mint a tisztítószerek, poharak, ruhák. A lakásdekoráció ráér, haladj sorban, ne kapj bele mindegyik dobozba, mert nem fogod átlátni a dolgaidat.

5. Internet, tévé

Figyelj arra, ha költözöl, időben jelentsd be a szolgáltatóknál a költözési szándékod. Ha ezt nem teszed meg, előfordulhat, hogy hetekig nem lesz sem tévészolgáltatásod, sem interneted, és ez roppant kellemetlen tud lenni – tapasztalatból mondom!

6. Selejtezz!

Nem kell minden apró-cseprő dolgot átcipelni az új lakásodba. Próbálj meg selejtezni. Nem hiszem, hogy az ezeréves, már-már besárgult papírokra, divatjamúlt ruhákra, viharvert táskákra szükséged lenne?! Gondolj arra, mennyi helyed lesz majd az új otthonodban, ha kidobod a már nem használt dolgaidat.

Receptajánló:

7. És talán ami a legfontosabb: ne akarj mindent egyszerre

Többször is beleestem abba a hibába, hogy mindent egyszerre akartam megcsinálni. Két nap alatt teljesen kimerültem, mindenbe belekaptam, nem tudtam, hol áll a fejem és kiborultam a kupi kellős közepén... Semmi értelme nem volt. Inkább gondold végig, állíts fel egy fontossági sorrendet, és úgy haladj előre. A kapkodás értelmetlen és nem spórolsz vele időt, sőt!

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!