Így lesz vázából késtartó!

Szeretnéd, hogy késeid praktikusan ott sorakozzanak a konyhapulton, de nem akarsz előregyártott késtartóra költeni? Készíts tárolót vázából néhány hurkapálca segítségével!

Néhány eszköz praktikus, ha mindig kéznél van a konyhapulton, de persze nem szeretnénk, ha ez rendetlenség érzetét keltené. A fakanalakat ezért tartják vagy felakasztva, vagy valamibe beleállítva, és a késeket is ezért szokás a késtartókban tárolni, na meg a biztonság kedvéért is. Nem kell más, csak egy váza és pár tucat hurkapálca, hogy személyre szabott késtartót készítsünk fillérekből. Hogyan? Előbb lássuk a kellékeket!

Kellékek:

1 darab váza

rengeteg hurkapálca (a váza méretétől függően)

éles kés vagy olló

csiszolópapír

Költségek:

1 darab váza a Jófogásról 400 forint

60 darab hurkapálca 1500 forint

Összesen: 1900 forint

Elkészítés ideje: 20 perc

Nehézségi fok: pofonegyszerű

Végy egy vázát, mi történetesen a Jófogáson vettünk egy műanyag vázát mindösszesen 400 forintért. Aztán a papírboltban vásároltunk néhány csomag hurkapálcát, hogy azokat aztán otthon egy kés segítségével a megfelelő hosszúságúra vágjuk. Hogy a vágott szélek is szépen mutassanak, kicsit csiszolópapírral átdörzsöltük őket. Nem bonyolult folyamat, de tény, hogy a rengeteg hurkapálca miatt időigényes munka. Amikor ezzel megvoltunk, a hurkapálcákat beleállítottuk a vázába, végül a késeket kellett már csak beleszúrni.

Tovább a Jófogás oldalára most!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Ciniminis keksz

Hatalmas rajongói vagyunk a hagyományos csokidarabkás keksznek, de ez a fahéjas-fehércsokis talán még nagyobb kedvencünk lett. A kívül ropogós, belül szaftos fahéjas sütik önmagukban ...

Könnyű kráterszelet

Egy igazi magyar klasszikus, ami biztosan rengeteg születés- és névnapot, lagzit és egyéb ünnepet megédesített már: bizony, itt a kráterszelet. Puha kakaós piskótával, lágy ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...