Így lesz vázából késtartó!

Szeretnéd, hogy késeid praktikusan ott sorakozzanak a konyhapulton, de nem akarsz előregyártott késtartóra költeni? Készíts tárolót vázából néhány hurkapálca segítségével!

Néhány eszköz praktikus, ha mindig kéznél van a konyhapulton, de persze nem szeretnénk, ha ez rendetlenség érzetét keltené. A fakanalakat ezért tartják vagy felakasztva, vagy valamibe beleállítva, és a késeket is ezért szokás a késtartókban tárolni, na meg a biztonság kedvéért is. Nem kell más, csak egy váza és pár tucat hurkapálca, hogy személyre szabott késtartót készítsünk fillérekből. Hogyan? Előbb lássuk a kellékeket!

Kellékek:

1 darab váza

rengeteg hurkapálca (a váza méretétől függően)

éles kés vagy olló

csiszolópapír

Költségek:

1 darab váza a Jófogásról 400 forint

60 darab hurkapálca 1500 forint

Összesen: 1900 forint

Elkészítés ideje: 20 perc

Nehézségi fok: pofonegyszerű

Végy egy vázát, mi történetesen a Jófogáson vettünk egy műanyag vázát mindösszesen 400 forintért. Aztán a papírboltban vásároltunk néhány csomag hurkapálcát, hogy azokat aztán otthon egy kés segítségével a megfelelő hosszúságúra vágjuk. Hogy a vágott szélek is szépen mutassanak, kicsit csiszolópapírral átdörzsöltük őket. Nem bonyolult folyamat, de tény, hogy a rengeteg hurkapálca miatt időigényes munka. Amikor ezzel megvoltunk, a hurkapálcákat beleállítottuk a vázába, végül a késeket kellett már csak beleszúrni.

Tovább a Jófogás oldalára most!

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

7 retró éttermi jelenség, amitől a Kádár-kor nosztalgiája tör elő...

Mint tudjuk, előre megyünk, nem hátra, de a négy fal között azért mindannyian csináljuk. Egy kis elrévedés a múltba, akár a saját, élő élményünk volt, akár családi fotókról, filmekből ismerjük. Az idén bemutatott HBO-sorozattal, a pillanatok alatt kultikussá lett Besúgóval csak újabb jegyet váltottunk a nosztalgiavonatra, amivel mi most a vendéglátás retró világába robogunk. Ha vissza nem is vágyjuk, no ki melyik elemét szerette a szocialista éra éttermi élményeinek?

Nosalty