Így lesz vázából késtartó!

Szeretnéd, hogy késeid praktikusan ott sorakozzanak a konyhapulton, de nem akarsz előregyártott késtartóra költeni? Készíts tárolót vázából néhány hurkapálca segítségével!

Néhány eszköz praktikus, ha mindig kéznél van a konyhapulton, de persze nem szeretnénk, ha ez rendetlenség érzetét keltené. A fakanalakat ezért tartják vagy felakasztva, vagy valamibe beleállítva, és a késeket is ezért szokás a késtartókban tárolni, na meg a biztonság kedvéért is. Nem kell más, csak egy váza és pár tucat hurkapálca, hogy személyre szabott késtartót készítsünk fillérekből. Hogyan? Előbb lássuk a kellékeket!

Kellékek:

1 darab váza

rengeteg hurkapálca (a váza méretétől függően)

éles kés vagy olló

csiszolópapír

Költségek:

1 darab váza a Jófogásról 400 forint

60 darab hurkapálca 1500 forint

Összesen: 1900 forint

Elkészítés ideje: 20 perc

Nehézségi fok: pofonegyszerű

Végy egy vázát, mi történetesen a Jófogáson vettünk egy műanyag vázát mindösszesen 400 forintért. Aztán a papírboltban vásároltunk néhány csomag hurkapálcát, hogy azokat aztán otthon egy kés segítségével a megfelelő hosszúságúra vágjuk. Hogy a vágott szélek is szépen mutassanak, kicsit csiszolópapírral átdörzsöltük őket. Nem bonyolult folyamat, de tény, hogy a rengeteg hurkapálca miatt időigényes munka. Amikor ezzel megvoltunk, a hurkapálcákat beleállítottuk a vázába, végül a késeket kellett már csak beleszúrni.

Tovább a Jófogás oldalára most!

Hirdetés
Diós marlenka
Hirdetés

Támogatott tartalom

Heti Menü – Gyors, szerethető fogások egy kapkodós adventi hétre

Ne szégyenkezzünk, ha a karácsonyi hajtásban és előkészületekben semmi kedvünk bonyolult ételkölteményekkel megörvendeztetni magunkat és a családot. Előkerülhetnek a krémlevesek, fagyasztott kedvencek, szendvicsek és a kedvenc szószaink is! Mert ki ne örülne egy adag sült krumplinak ketchuppal, ha épp arra van időnk?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Múltidéző bejgli a PENNY karácsonyi filmjében

Bejgli nélkül nincs karácsony! A bejgli a karácsonyi ünnepek elengedhetetlen süteménye, amiben ott rejlenek a családi hagyományok, a régi karácsonyok. Ahány család, annyiféle recept, annyi apró trükk, titkos hozzávaló, amelyektől minden bejgli kicsit más ízű lesz. A PENNY karácsonyi reklámfilmjében kibontakozó megható történet középpontjában is a bejgli áll. Íze visszahozza a gyermekkori emlékeket, a családi hagyományokat, és összeköti a generációkat.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Almás sütemények karácsonyra

Egy finom almás sütemény karácskor is megállja a helyét, szóval mindenképpen készítsünk egy tepsivel, hogy a család apraja-nagyja örüljön.