Így készül a szicíliai krémes-roppanós cannoli, a maffiafilmek sztárja

Ha az ember rákap a maffiafilmekre, hamar rájön, hogy vannak, akik ölni tudnának Szicília nemzeti süteményéért, a roppanós, mégis krémes cannoliért! Most már értem, miért! 

Recept is van! Katt ide!

A sztori onnan indult, hogy kb. 1 hónap alatt sikerült ledarálnom a Maffiózok sorozat összes évadát, úgy, hogy közben beiktattam még egy Keresztapa I-II-III-at, Casino-t és A sebhelyesarcút is.

via GIPHY

A barátaim közben épp Szicíliában nyaraltak, szóval az Instagramon se láttam mást, mint

helyes kávézókat, jóvágású kalapos öregeket, és persze őt, a buborékos-ropogós tésztába töltött krémes csodát, a cannolit.

Mivel itthon limitáltak a lehetőségek, hogy autentikus cannolit vásároljunk –a szabadnapjaim száma és a pénztárcám vastagsága pedig éppen útjában álltak, hogy kirepüljek Szicíliába egy sütire – , így nem maradt más választásom, elkezdtem bújni az olasz gasztrooldalakat és videókat. Ezután az olasz alapanyagok és cannoliformák lelőhelyét kutattam, és amikor összeállt minden, végre nekiálltam ennek a nem éppenséggel egyszerű sütinek.

Oké, ha az embernek nem kell közben fotóznia az egyes fázisokat, és rendet tartania végig maga körül, akkor mindjárt egyszerűbb összerakni ezt az ehető olasz szivarkát, szóval hacsak nem egy gasztromagazinnál dolgozol, akkor neked mondhatni "egyszerűbb" dolgod lesz!

Nézzük az alapanyagokat:

Az összetevők nagy része bármelyik hiper-szupermarketben beszerezhető, de van egy-két dolog, ami miatt érdemes felkeresni egy olasz termékeket is árusító üzletet. Fontos a minőségi 00-ás pizzaliszt, a jó minőségű, nem vizes ricotta és a Marsala, a szicíliaiak likőrbora.

Ha ezek megvannak, begyúrjuk a tésztát, és hűtőbe dobjuk. Közben elkészítjük a tölteléket és a díszítéshez valót is.

Tipp:

Itt egy dologra érdemes figyelni: jól csöpögtessük le a ricottát, hogy ne áztassa el a ropogós tésztánkat!

Itt lesz a pontos recept, leírással együtt, a biztonság kedvéért! :)

A lehűlt tésztát kettébontjuk, és egy tésztanyújtó gép segítségével kinyújtjuk úgy, hogy közben többször össze is hajtogatjuk, hiszen többek között emiatt is lesz ilyen szép buborékos a tészta!Ha ezzel megvagyunk, és fel is osztottuk 10 x 10-es lapokra a tésztát, akkor felcsavarjuk a cannoli formára. Óvatosan megkenjük egy kis felvert tojással, összetapasztjuk, és mehet is a forró olajba, kb. 30 másodpercre.

Képek a tésztakészítés folyamatáról (katt a képre):

Ezeket olvastad már?

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...