Így dobd fel az erkélyed!

Egyre több időt töltünk a szabadban és a kertben, akinek pedig csak egy kis erkély jut, szívesen fogyasztja ott reggeli kávéját. Tegyük hát barátságosabbá!

Fontos, hogy jól érezzük magunkat lakásunk környezetében, hogy vidám színekkel és virágokkal vegyük körbe magunkat. Higgyük el, egy kisebb balkon is rejt magában lehetőségeket. Ugyanúgy lehet itt is egy kis fűszerkertünk, mint a hatalmas és tágas erkélyeken, de lehet kis pihenőnk is, sőt, a madarakat is idecsalogathatjuk. Másképp indul majd a nap, ha kora reggel egy ilyen kis „ékszerdobozból” indulhatunk!

Ami fontos

Soha ne zsúfoljuk tele a teraszt! Ügyeljünk arra, hogy helytakarékos és praktikus bútorokkal rendezzük be: legyenek kicsik és/vagy összecsukhatóak. Emellett pedig a könnyű tisztán tarthatóság is fontos tényező!

Bútor

Azt is érdemes átgondolni, mi az, amit esetleg újrahasznosíthatunk. Egy régi láda például tökéletes választás lehet – ha van elég helyünk. Egy nyitható láda ugyanis lehet ülőalkalmatosság, miközben számtalan holmit is elrejthetünk benne. Még csak fel sem kell nagyon újítani, hiszen divat a rusztikus és kopott bútor. Választhatunk hozzá egy színes párnát, és kész is.

Nem kell vagyonokat költenünk ahhoz, hogy vidámmá és barátságossá varázsoljuk erkélyünket. Bazárunkba összeválogattunk egy-két olyan darabot, amelyek nemcsak hogy hasznosak, de hihetetlenül fel is dobják mini kertünket, lássuk!

 1. Socker függő virágtartó: Ikea, 1 490 Ft

 2. Gyertyatartó: F&F home, 529 Ft

 3. Zinc mini öntözőkanna: Butlers, 2 190 Ft

 4. Solvinden napelemes égősor: Ikea, 4 990 Ft

 5. Díszpárna: F&F home, 2 890 Ft

 6. Fröer fűszernövény: Ikea, 1 990 Ft

 7. Zinc virágláda: Butlers, 2 490 Ft

 8. Üveg gyertyatartó: F&F home, 699 Ft

 9. Tarnö szék: Ikea, 2 990 Ft

 10. Askholmen virágdoboz: Ikea, 6 990 Ft

 11. Little Rainman madár: Butlers, 2 990 Ft

Növények

Készíthetünk apró veteményest, és végre kitehetjük az egész télen a konyhában melegedő fűszernövényeinket a levegőre. Szerezzünk be nekik egy-két dizájnos kaspót vagy növényállványt!

Következő cikkünkben további ötletekkel várunk titeket a témában!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mítoszkergetés a konyhában

Sokszor annyira magától értetődőnek veszünk dolgokat, hogy eszünkbe sem jut megkérdőjelezni, vajon igazak-e. Így van ez az ételekkel kapcsolatban is.

Címlapról ajánljuk

További cikkek