Így rontjuk el a reggeli gabonapelyhünket

Ahelyett, hogy mindent csak belezuttyantanánk egy müzlistálba, figyeljünk egy kicsit jobban arra, milyen gabonapehellyel indítjuk a napot!

A rohanós reggeleken egy tál gabonapehely összedobása egyszerű rutinfeladat, amit már-már automatikusan végzünk. Pedig érdemes figyelmet fordítani erre, hiszen az elkészítésével befolyásoljuk a reggelink ízét, állagát, sőt még a tápértékét is. De melyek azok a gyakori hibák, amiket szinte biztos, hogy mi is elkövetünk?

Így rontjuk el a reggeli gabonapelyhünket

3 dolog, amit szem előtt kell tartanunk

Először is, igen kevesen fordítanak figyelmet a megfelelő tej-gabonapehely arányra. Ha túl sok a tej, akkor a bele érkező szemek teljesen átáznak, majd szottyossá válnak, míg ha túl kevés, akkor túl száraz, kellemetlenül ropogós lesz a végeredmény. A megfelelő arány megtalálása tehát fontos, ha ideális konzisztenciát szeretnénk elérni.

Az sem mindegy, hogy milyen sorrendben történik az adagolás. Sokaknál bevett szokás, hogy először a tejet öntik a tálba, és nem a belevalót. Ez viszont ahhoz vezet, hogy a pelyhek egyenetlenül oszlanak el a tálban, ami szintén akadályozza a kívánt állag elérését.

A legjobb, amit tehetünk, ha először beleszórjuk a gabonapelyhet, majd fokozatosan adagoljuk a tejet, miközben mozgatjuk a pelyheket is. Így még az ideális arányt is biztosan elérjük!

Gyakori hiba az is, hogy figyelmen kívül hagyjuk az adagok méretére vonatkozó ajánlásokat. Ha túl sokat eszünk belőle, akkor a tervezettnél több cukrot és összességében több kalóriát viszünk be a szervezetünkbe. Ezt elkerülendő, használjunk egy mérőpoharat vagy mérleget!

Hogyan lesz tökéletes a reggeli gabonapehely?

Először is természetesen a fenti tanácsokat érdemes figyelembe venni, de ezek után tovább is mehetünk. Célszerű például a lehető legjobb minőségű összetevők közül válogatni. Keressünk teljes kiőrlésű gabonából álló, alacsony cukortartalmú készítményeket, amelyekben természetes összetevők vannak, miközben nem tartalmaznak mesterséges színezékeket és ízfokozókat.

Magasabb szintre emelhetjük a tál gabonapelyhünket azzal is, ha kiegészítjük például friss gyümölcsökkel, amelyekkel nemcsak a rost-, hanem a vitamintartalmát is fokozzuk, sőt a textúrája is komplexebb lesz. És ha már textúra: adhatunk hozzá ropogós magvakat vagy granolát is. Emellett pedig édesíthetjük olyan alapanyagokkal, mint a juharszirup, vagy kiegészíthetjük egy kis joghurttal is, hogy igazán krémes legyen.

Forrásunk volt.


Még több tipp itt:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – Nyári egytálételek hússal és hús nélkül, 7...

Különleges egytálételekkel, baszk lecsóval, töltött kápiával, könnyű rakott kellel, tojásos nokedlivel, de meggy-, karfiol-, zöldség- vagy karalábélevessel is készültünk a hétre, nem is beszélve a szezonális édességekről. Áfonyás keksz, málnahab, citrompite, csokifagyi, meggyes piskóta? Nehéz lesz választani! Heti menü itt: