A hüvelyesek minden saláta hősei. Gazdagok fehérjében és rostokban, alacsony a zsírtartalmuk, így bármilyen receptbe belekeverve azonnal egészségesebbé teszik azt. Emellett ízük is rendkívül gazdag, és a különböző hüvelyesek mind más és más ízprofillal rendelkeznek. Bár szinte mind jó szolgálatot tehet egy salátában, van egy típus, amelyik minden mást leköröz. Sokoldalú, megőrzi formáját, és remekül párosítható más alapanyagokkal a mediterrán ízektől a fűszeres öntetekig. Ráadásul kiváló textúrát és növényi fehérjét biztosítanak. Nem másról beszélünk, mint a csicseriborsóról.
A csicseriborsó tele van fehérjével és rostokkal, valamint vitaminokkal és ásványi anyagokkal, mint a mangán és a B9-vitamin avagy folsav.
A csicseriborsó tápanyagtartalma
- Kalória: 269
- Fehérje: 14,5 gramm
- Zsír: 4 gramm
- Szénhidrát: 45 gramm
- Rost: 12,5 gramm
Sajátos, diószerű ízének köszönhetően nagyon sokféle étellel párosítható, és számtalan formában elkészíthető. Viszont a saláta az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb formája, hogy élvezd ropogós állagát és előnyös tulajdonságait.
Tipp
A csicseriborsó tökéletesen passzol a salátákba, jól működik öntetekkel, sokféle ízprofillal és hozzávalóval kombinálható, ráadásul egy intenzívebb keverés után is kellemesen ropogós állagú marad.