Ezzel az 5 hozzávalóval besűrítheted a gulyáslevesed, ha túl híg és vízízű lett

Gulyáslevest készíteni úgy, hogy valóban gazdag, ízes, sűrű legyen, nem kevés idő, és nem is a legkönnyebb konyhai folyamat. Vannak buktatói, melyeknek hála, sajnos nem ritkán lesz vízízű, híg az végeredmény. Lássuk, hogyan orvosolhatjuk ezt a problémát!

Ha túl híg lesz a gulyásunk, az bizony nem az igazi, főleg, ha mellé az íztelenség, vízízűség jelensége is társul – mit tehetünk, ha sem leveskockához, sem irdatlan mennyiségű sóhoz nem szeretnénk nyúlni? Először jöjjön két alapvető tanács még a gulyásfőzés elejére, amit tartsunk be:

1.) A hús

Az első és legfontosabb, hogy a húst megfelelően válasszuk meg: a magyar gulyáslevesbe hagyományosan marhalábszár kerül, ha tehetjük, ragaszkodjunk ehhez, és ne sertés(combot), főleg ne szárnyast válasszunk!

2.) A hagyma

A sok hagyma a jó magyaros ételek alfája és ómegája: legyen belőle sok, akkor lesz sűrű az ételünk alapja. szaftja. Van, aki annyira nem spórol a hagymával, hogy közel annyit rak a levesbe, amennyi a hús tömege – ha ezt sokalljuk, a hús harmadánál akkor se használjunk kevesebb hagymát!

Lássuk, mit tehetünk, ha kész a gulyásunk, de sajnos vízízű lett – Kattints a galériára!

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek