Ha túl híg lesz a gulyásunk, az bizony nem az igazi, főleg, ha mellé az íztelenség, vízízűség jelensége is társul – mit tehetünk, ha sem leveskockához, sem irdatlan mennyiségű sóhoz nem szeretnénk nyúlni? Először jöjjön két alapvető tanács még a gulyásfőzés elejére, amit tartsunk be:
1.) A hús
Az első és legfontosabb, hogy a húst megfelelően válasszuk meg: a magyar gulyáslevesbe hagyományosan marhalábszár kerül, ha tehetjük, ragaszkodjunk ehhez, és ne sertés(combot), főleg ne szárnyast válasszunk!
2.) A hagyma
A sok hagyma a jó magyaros ételek alfája és ómegája: legyen belőle sok, akkor lesz sűrű az ételünk alapja. szaftja. Van, aki annyira nem spórol a hagymával, hogy közel annyit rak a levesbe, amennyi a hús tömege – ha ezt sokalljuk, a hús harmadánál akkor se használjunk kevesebb hagymát!
Lássuk, mit tehetünk, ha kész a gulyásunk, de sajnos vízízű lett – Kattints a galériára!
Ezek a cikkek is érdekelhetnek: