Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hoppá! Ez történt a 2800 forintos csirkemell árával, mire a hatóság kiért a piacra

Néhány napja körbejárta az internetet egy fotó, miszerint a Lehel téri piac egyik hentesénél 2800 forintért adják a csirkemell kilóját. 
A fogyasztóvédelmi hatóság munkatársai helyszíni ellenőrzést végeztek a budapesti Lehel és Fővám téri piacokon 2020. március 18-án – írja a Pénzcentrum.hu.
A gyors ellenőrzés egyik oka egy, a napokban megjelent fotósorozat lehetett, amelyet  egy Lehel téri piac vásárlója osztott meg. A hentespultról készült képeken jól olvasható, hogy a csirkemellfilé kilónkénti ára 2798 forint volt
 
 
Mire a fogyasztóvédelmi hatóság munkatársai meglátogatták a fotókon szereplő hentesüzletet, ellenőrzésük során a csirkehúst már jóval kedvezőbb áron kínálták, a csontos csirkemellet például 900 forinttal olcsóbban, mint azelőtt pár nappal (a Facebook-bejegyzés szerint néhány napja ez a húsáru kilónként még 2698 forint volt). 
 
A vizsgálat során szerzett tapasztalatokra támaszkodva, bár a Lehel piacon tényleg kirívó áron adták a csirkehúst, más üzletekben az ellenőrök szerint nem volt példa hasonló mértékű árakra. 
 
A fogyasztóvédelem az elrendelt veszélyhelyzet miatt kiemelten ellenőrzi elsősorban a tartós élelmiszerek, fertőtlenítőszerek és háztartási papíráruk árképzési gyakorlatát és ártörténetét, ezzel is elkerülve, hogy visszaélések történjenek.   
 
A Pénzcentrum cikke szerint az Innovációs és Technológiai Minisztérium folyamatos kapcsolatot tart a kereskedelmi szövetségekkel és vállalatokkal, a szektor képviselőinek visszajelzése szerint pedig a folyamatos ellátás továbbra is biztosított, de mindenkit arra kérnek, hogy a felesleges készletfelhalmozás helyett csak a szükséges árut és mennyiséget vásárolják meg a boltokban. 
 

Ez is érdekelhet: 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!